'ÇOK PİŞMANIM BENİ KANDIRDILAR'
Serik İlçesi'nde eşi Şeyma Şentürk, kayınpederi Nevzat Torbalı ve kayınvalidesi Cemile Torbalı'yı öldüren İdris Şentürk, bugün Gebiz Jandarma Karakolu'na teslim olduktan sonra verdiği ilk ifadesinde, çok pişman olduğunu söyledi.
Karakoldaki işlemlerden sonra olayda kullandığı av tüfeğini Gebiz Beldesi Akçalar Mahallesi'nde ormanlık alana sakladığını kaydeden Şentürk, jandarma ekipleriyle birlikte silahı almaya gitti. Sıkı güvenlik önlemi altında ormanlık alana gelen İdris Şentürk, tüfeği attığı yeri gösterdi. Kısa bir aramanın ardından çalılar arasındaki tüfeği bulan ekipler, İdris Şentürk'ü tekrar Gebiz Jandarma Karakolu'na götürdü.
'BENİ KANDIRDILAR'
Olay gününü anlatan İdris Şentürk, cinayeti saat 03.00 sıralarında işlediğini kaydetti. Eşi ve ailesine 5 el ateş ettiğini ve çok pişman olduğunu vurgulayan Şentürk, "Ben böyle bir insan değilim. Karıncayı bile incitmedim. Ama beni eşimin ailesi bu hale getirdi. Boşanma dilekçesini verdiğimiz gün, eşimin annesi Cemile Torbalı, düğünde takılan altınları istedi. Bu yüzden tartıştık. Bacanağım K.K. de benden 4 bin TL aldı, geri vermedi. Beni kandırdılar, olaydan dolayı çok pişmanım" diye konuştu. Şentürk, cinayetten sonra Akçalar Mahallesi'nde ormanlık alanda saklandığını söyledi.
ÖZEL EKİP ARADI
Eşi ve ailesini 15 Aralık Pazar günü öldürdükten sonra kaçan İdris Şentürk'ü yakalamak için Serik İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından 100 kişilkik özel ekip oluşturuldu. Arama-kurtama köpeği Ezel'in de içinde yer aldığı ekip, 3 gün boyunca Gebiz Beldesi'nde İdris Şentürk'ü yakalamak için çalışma yaptı. Şentürk'ün gidebileceği muhtemel adresleri kontrol eden ekipler, ormanlık alanda gece- gündüz arama yaptı.