BURDUR'da 22 yaşındaki Ayşe Ö., başka kadınla ilişkisi olduğunu öğrendiği eşi Durmuş Ö., kayınpederi ve kayınvalidesi tarafından dövülerek hastanelik edildi. Bir gözü moraran, sırtında ve omzunda ezikler bulunan Ayşe Ö.'nün kavga sırasında kucağındaki kızı 1 yaşındaki Yüksel Ö. de başında darbe alarak yaralandı.
Burdur'da oturan Ayşe Ö., 5 yıl önce mermer fabrikasında çalışan 26 yaşındaki Durmuş Ö. ile evlendi. İddiaya göre, Ayşe Ö., eşinin başka bir kadınla ilişkisi olduğunu öğrendi. Bunun üzerine 2 çocuk annesi Ayşe Ö. ile eşi arasında önceki akşam oturdukları Şekerişçileri Mahallesi'ndeki evlerinde tartışma çıktı. Tartışma sırasında Durmuş Ö., eşini dövmeye başladı. Kucağında kızı Yüksel'in bulunmasına rağmen başına ve yüzüne ardı ardına yumruk darbeleri alan Ayşe Ö. yere yığıldı. Genç kadına yerde de şiddet uygulamaya devam eden Durmuş Ö., bu sırada kızının da başına vurdu. Sırt, omuz ve baş bölgesi başta olmak üzere çeşitli yerlerine darbe alan Ayşe Ö., iddiaya göre, çocuklarına adını verdiği kayınpederi Orhan Ö. ile kayınvalidesi Yüksel Ö.'den de şiddet gördü. Kavga sırasında kayınpederi Orhan Ö.'nün yere düşmesi üzerine dışarı kaçmayı başaran genç kadın, mahalle muhtarının evine sığınarak yardım istedi. Haber verilmesi üzerine gelen polis ekiplerinin koruma altına aldığı Ayşe Ö. ve çocukları, Burdur Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.
'EŞİM VE AİLESİ DARP ETTİ'
Başına yumruk darbesi alan kızı taburcu edilirken, Ayşe Ö.'nün tedavisi halen devam ediyor. Hastanede, gördüğü şiddeti anlatan genç kadın, 5 yıldır evli olduğunu söyledi. Eşi Durmuş Ö.'nün fırında çalışan bir kadınla ilişkisi olduğunu öğrendiğini iddia eden Ayşe Ö., "Bu birlikteliği öğrendikten sonra sık sık tartışmaya başladık. Kayınvalidem eşimi bana karşı kışkırttı. Eşimin ailesi, 'Oğlumuz üzerine kuma (ikinci eş) getirse dahi sesini çıkartmayacaksın' diye tehdit etti. Ben de 'Size evine, çocuklarına bakan gelin değil, çarşıda pazarda gezen, evine girmeyen gelin lazım' diye tepki gösterdim. Bunun üzerine eşim ve ailesi beni dövdü" dedi.
'KAYINPERİM KOLLARIMI TUTTU'
Olay sırasında kucağında kızının da bulunduğunu anlatan Ayşe Ö., şunları söyledi:
"Polisi aramak için telefona sarıldım. Ancak telefonu elimden alıp kırdılar. Ellerinden kurtulup yardım istemek için balkona kaçtım. Bu kez eşim saçımdan sürükleyerek başımı balkon demirlerine vurdu. Elime geçirdiğim bıçağı boğazıma dayayarak, 'Üstüme gelirseniz kendimi öldürürüm' dedim. Bıçağı elimden alıp yine dövmeye devam etti. Son çare olarak banyoya sığındım. Fakat yine kurtulamadım. Eşim kafamı banyo duvarlarına vururken, kayınpederim kollarımı tuttu. Hepsinden şikayetçiyim."
MAHALLE MUHTARINA SIĞINDI
Eşi ve ailesinin kendisini öldürmeye çalıştığını savunan Ayşe Ö., kayınpederi Orhan Ö.'nün kavga sırasında yere düşmesini fırsat bilerek dışarı kaçarak kurtulduğunu söyledi. Yalınayak mahalle muhtarına sığındığını vurgulayan Ayşe Ö., "Muhtar, polisi aradı. Beni ve çocuklarımı hastaneye getirdiler" dedi.
Eşinin daha önce pek çok kez kendisine şiddet uyguladığını vurgulayan Ayşe Ö., "Ancak bu kadar şiddetli olmamıştı. Çocuklarımın gözü önünde olmadık işkence yaptılar. Oğlum sabaha kadar 'anne seni neden dövüyorlar, annemi dövmeyin' diye sayıkladı. Yaptıkları insanlığa sığacak bir durum değil. Eşim dövse tamam diyeceğim. Onun da böyle bir şey yapmaya hakkı yok fakat kayınvalidem ve kayınpederim beni eve hapsediyor. Çocuklarımın önünde olmadık sebeplerle beni dövüyorlar" diye konuştu.
'BABAM ONLARA EMANET ETTİ'
Evlendikten bir süre sonra babasının yaşamını yitirdiğini kaydeden Ayşe Ö., "Babam ölmeden 10 gün önce kayınpederim Orhan Ö.'ye 'Kızım sana emanet' demişti. Ben bunları hak edecek ne yaptım?" dedi.
Hastanede tedavi süren Ayşe Ö.'nün burnunda çatlak tespit edilirken, sağ gözünde morluk, şişlik ve görme kaybı bulunuyor. Başından da darbe alan genç kadının sırt ve omuz bölgesi başta olmak üzere pek çok yerinde morluk ve şişlik oluştu.
POLİS KORUMASINA ALINDI
Polis korumasına alınan Ayşe Ö., boşanma davası açacağını söylediği eşi Durmuş, kayınpederi Orhan ve kayınvalidesi Yüksel Ö. hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulundu.