Fatih TURAN/TRABZON, () - TRABZON'da tartdışma sonucu boşanmak üzere olduğu eşi, kayınpederi ve kızını tabancayla yaralamaktan tutuklanan 35 yaşındaki Ahmet A., hakkında 72 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yakalandığında üzerinden çıkan, arkasında da, ‘Ya benimle yaşamaya ya benimle ölmeye’ diye yazı bulunan eşiyle çekilmiş fotoğraf da  iddianamede sanık hakkında delil oluşturdu.
Olay geçen 9 Nisan’da saat 05.30'da Değirmendere Mahallesi'nde meydana geldi. Eşinden boşanmak için mahkemeye başvuran ve babası Hulusi A.’nın evinde kalan 30 yaşındaki Gülsüm A., işe gitmek için çıkarken kapıda eşi Ahmet A. ile karşılaştı. Hakkında ‘evden uzaklaştırma’ cezası da bulunan Ahmet A., eşinden boşanma kararından vazgeçmesini ve eve dönmesini istedi. İkili arasında çıkan tartışmanın ardından Ahmet A., ruhsatsız tabanca ile ateş ederek eşi Gülsüm A. ile kayınpederi 53 yaşındaki Hulusi A. ve 13 yaşındaki kızı Dilara A.’yı yaraladı. Göğsünden yaralanan Gülsüm A., karnına ve bacağına kurşun isabet eden Hulusi A. ile bacağından hafif yaralanan Dilara A. çeşitli hastanelere kaldırarak tedavi altına alındı.
72 YIL 4 AY HAPİS İSTENİYOR
Olayın ardından tutuklanarak cezaevine konulan ve 'Yakın akrabayı öldürmeye teşebbüs, kasten öldürmeye teşebbüs, tehdit, hakaret, konut dokunulmazlığının ihlali' ile suçlanan tutuklanan sanık Ahmet A. hakkında, 72 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde Trabzon 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.
ÜZERİNDEKİ FOTOĞRAFTA DELİL OLDU
Sanık Ahmet A.’ nın olay sırasında, ‘İşte son nokta, işte bitti" diyerek tabancasını ateşlediğinin vurgulandığı iddianamede, tabanca ve bıçak ile yakalanan sanığın üzerinden eşi Gülsüm A. ile çekilmiş bir fotoğraf karesine de delil olarak el konulduğuna işaret edildi. Söz konusu fotoğrafın arka yüzünde, ‘Sana hayatımın anlamı dedim ama sen bunun ne demek olduğunu bile anlamadın. Eşim nasıl kafasına boşanmayı taktıysa ben de öldürmeyi, ölmeyi göze aldım. Yani ya benimle yaşamaya, ya benimle ölmeye’ yazıldığı belirtildi.

FOTOĞRAFLI