Hümeyra PARDELİ/ERZURUM, () - ERZURUM'da üzerine kuma getirildiği için 4'ncü kattan atlayarak intihar eden Netice Barçın'ın ölümü ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcısı, eşi Kamil Barçın hakkında 22 yıl, kuma Esengül Nikbay hakkında ise 5 yıla kadar hapis cezası istedi.
Olay, merkez Palandöken ilçesinin Abdurrahman Gazi Mahallesinde 3 Haziran 2012 günü meydana geldi. 2 çocuk annesi 28 yaşındaki Netice Barçın, oturdukları apartmanın 4'üncü katından atlayarak intihar etti. Netice Barçın'ın babası Necati Kayık, damadı 31 yaşındaki Kamil Barçın'ın kızının üzerine kuma getirdiğini ve intihar olayından kısa bir süre önce kızını parkta dövdüğünü ileri sürerek damadıyla birlikte, 34 yaşındaki kuma Esengül Nikbay hakkında şikayetçi oldu. Bunun üzerine Kamil Barçın ve Esengül Nikbay hakkında Erzurum 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. 
4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen 7'nci duruşmada Cumhuriyet Savcısı Mehmet Hanifi Yıldırım mahkemeye mütalaa sundu. Cumhuriyet Savcısı, Kamil Barçın'ın eşi Netice Barçın'a yönelik 'eziyet' suçundan 3 yıldan 8 yıla kadar, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 4 yıldan 14 yıla kadar olmak üzere toplam 7 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Savcı, kuma Esengül Nikbay'ın da Netice Barçın'a yönelik daha önceden 'kasten yaralama' suçunu işlediğini belirterek 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, avukatların savunma yapmaları için duruşmayı 15 Temmuz'a erteledi.

HP(KS/AAA)(FOTOĞRAFLI)