Yaprak KOÇER/ÇARŞAMBA (Samsun), () - SAMSUN'un Çarşamba İlçesi'nde geçen yıl şubat ayında 21 yaşındaki eşi Damla Ay'ı öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan 24 yaşındaki Barış Ay’a mahkeme tarafından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi. Kızının katiline verilen cezanın kendisini mutlu ettiğini söyleyen anne 44 yaşındaki Nuran Güler, "13 aydır bugünü bekliyordum. Kızımın kanı yerde kalmadı. Katili cezasını aldı. Mutluyum" dedi.
Samsun'un İlkadım İlçesi Kazım Karabekir Mahallesi'nde oturan 1 çocuk annesi Damla Ay, geçen yıl şubat ayında kendisini döven eşi Barış Ay'ı polise şikayet etti. Gözaltına alınan ve nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakılan Barış Ay'a 2 ay eve yaklaşmama cezası verildi. Bunun üzerine genç kadın, evde yalnız kalmaktan korktuğu için 4 yaşındaki çocuğunu alıp Çarşamba İlçesi Dikbıyık Beldesi'nde oturan annesi 43 yaşındaki Nuran Güler'in yanına yerleşti. Barış Ay, kayınvalidesinin evine giderek eşini dışarı çağırdı. Bir süre eşini geri dönmesi için ikna etmeye çalıştı. Ancak iddiaya göre olumsuz yanıt alınca, ruhsatsız tabancasını çıkartıp Damla Ay'a binanın girişinde 8 el ateş etti. Vücuduna 4 kurşun isabet eden ve ağır yaralanan genç kadın, kaldırıldığı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Barış Ay ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
'Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis' cezası istemiyle Çarşamba Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Barış Ay, dün son kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti Barış Ay’a kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi. Öte yandan, aynı davada cinayete yardım etmek suçuyla yargılanan Emre Kaya’ya da 12 yıl hapis cezası verildi.
Öldürülen kadının annesi Nuran Güler, kendisine çok güzel bir 8 Mart Kadınlar Günü hediyesi verildiğini söyleyerek, "13 aydır ben bugünü bekliyordum. Kızımın katili ceza aldı. Adalet yerini buldu. Mutluyum. Bu kişi benim gözümün önünde kızıma 8 kurşun sıkıp öldürdü. Şimdi ömür boyu bu yaptığının cezasını çeksin. Hak ettiği cezayı aldı. Elbette kızım geri gelmeyecek, biliyorum ancak devlet kızımın kanını yerde koymadı. Devletime teşekkür ediyorum" diye konuştu.
4 yaşındaki torunu E.’nin olay sonrasında babasının ailesi tarafından kendisinden alındığını ileri süren 3 çocuk annesi Nuran Güler, "Bana torunumu 13 aydır göstermiyorlar. Aile ile iletişime girip torunumu almak istedim. Ancak bir sonuç alamadım. Ben kızımı toprağa verdim, torunumla avunmak istiyorum. Onlar bir katilin yakını, ancak torunum onlarda bu yaşananların cezasını ben çekiyorum. Torunumu bana versinler, kızımın yerine onu öpüpü koklayayım. Bunun için de mücadele edeceğim" dedi.

YK(MS/CK) (FOTOĞRAFLI)