Gülbin YILDIZ/ELAZIĞ, () - ELAZIĞ'da geçen temmuz ayında dere yatağına gömülü cesedi bulunan 33 yaşındaki Semra Aydın'ı öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan eşi 28 yaşındaki Oktay Aydın, eşinin kendisini aldattığını ancak bunu ispat edemediğini belirterek, "Doğru söylediğimi ispatlayayım beni asın. Zaten ben cezaevinde deliririm" dedi.
Kentin Harput Mahallesi'ndeki dere yatağına cesedi bulunan eşi Semra Aydın'ı öldürmekle suçlamasıyla tutuklanan Oktay Aydın'ın yargılanmasına Elazığ 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Hakkında 'canavarca hisle tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek' suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen Oktay Aydın'ın hazır bulunduğu duruşmaya öldürülen Semra Aydın'ın annesi Hürriyet Çelik, tanıklar ile sanığın yakınları katıldı. Anne Hürriyet Çelik, mahkeme başkanına "Suçsuz yere benim kızımı öldürdü. O kızıma dünyayı nasıl dar ettiyse siz de dünyayı ona dar edin. Müebbet verin" dedi.
İNTERNETTEN CİNAYETLERİ ARAŞTIRMIŞ
Cumhuriyet Savcısı verdiği mütalaasında, sanık Oktay Aydın'ın cinayetten önce internetten arsenik, en etkili zehir, faili meçhul cinayetler ve ceset nasıl yok edilir kelimelerini araştırdığının tespit edildiğini belirtti. Savcı, Aydın'ın cinayeti işledikten 5 gün sonra sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasına, 'Yarına kalır, yanına kalmaz, demedi deme', Eylül ayında 'Dönüşümü bekleyin' diye yazdığının ifade etti.
Savcı mütalaada ayrıca, sanık Aydın'ın cep telefonu sinyallerinden cesedin gömülü bulunduğu yerde olduğunun belirlendiğini belirterek, sanığın ilk önce inkar etse de daha sonra suçunu itiraf ettiğini kaydetti.
"BENİ ASIN CEZAEVİNDE DELİRİRİM"
Sanık Oktay Aydın da ifadesinde, eşinin kendisini aldattığını öne sürdü, ancak bunu ispat edemediğini söyledi. Mahkeme başkanına "Doğru söylediğimi ispatlayayım beni asın. Zaten ben cezaevinde deliririm" diyen Oktay Aydın'a, öldürülen Semra Aydın'ın yakınları sanığa tepki gösterdi. Gerginlik tırmanınca Oktay Aydın, jandarma ve çevik kuvvet tarafından apar topar duruşma salonundan çıkarıldı.
Sanık avukatının yazılı savunma için süre talep etmesi üzerine duruşma ertelendi.

GY(GG/ESM) (FOTOĞRAFLI)