Nursima KESKİN/ERZURUM, () - ALMANYA'dan tatil için Erzurum'a gelen aileninin Karaçoban İlçesi'nde karıştığı trafik kazasında ölenlerin sayısı 5'ten 7'ye yükseldi. İki aracın kafa kafaya çarpıştığı kazada yaralanan 5 kişiden 4'nün de sağlık durumları ciddiyetini koruyor.
Kaza dün saat 17.05'te Erzurum'un Karaçoban ilçesine bağlı Kopal Mahallesi girişinde meydana geldi. Almanya'dan tatile gelen ailenin içinde bulunduğu Abdullah Arslan yönetimindeki 42 CVR 23 plakalı otomobil, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu virajı alamadı ve karşı yönden gelen Aslan Çabuk yönetimindeki 49 D 1957 plakalı hafif ticari araçla kafa kafaya çarpıştı.
Kazada Abdullah Arslan (35), Zekiye Arslan (72), Hasan Arslan (5), Bahar Arslan (3) ile hafif ticari araçta bulunan Kudbettin Öğrek (47) olay yerinde öldü. Yaralılardan Arslan ailesinin otomobilinde bulunan Nazar Arslan (1) ile hafif ticari araçta bulunan Özgür Sümbül (29) de hastanede öldü.
AFAD ve İtfaiye ekiplerinin çıkardığı yaralı Handan Arslan (23), Mahmut Arslan (55) Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma; Yazgül Çabuk (43), Aslan Çabuk (48), Melek Öğrek (45) ise Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Yaralılardan 4'ünün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Trafik kazasıyla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

NK(KS/AAA) (FOTOĞRAFLI)