Zafer KUMRU/ ERZURUM, ()-ERZURUM'da iki ailenin fertleri arasında çıkan tartışma, taşlı- sopalı kavgaya dönüştü. Ortalık savaş alanına dönerken, polis kavgaya biber gazıyla müdahale etti.
Merkez Yakutiye İlçesi Libya Caddesi'nde oturan N. ailesinin cezaevinde olan çocukları izinli olarak 22 Mart günü dışarı çıktı. İddiaya göre Z. ailesinin fertleri ise cezaevinde olan çocuklarının, N. ailesinin çocukları yüzünden izin alamadığını iddia etti. Bunun üzerine iki ailenin fertleri arasında bugün öğleden sonra başlayan tartışma, kısa sürede taşlı- sopalı kavgaya dönüştü. Olay yerine çok sayıda polis gelirken, TOMA da caddede hazır bekletildi. 
Öfkeli grup, kavgayı ayırmaya çalışan çevik kuvvet ekiplerinin de üzerine yürüdü. Bunun üzerine çevik kuvvet polisleri sakinleşmeyen grubun toplandığı binanın camlarını kırarak içeri biber gazı sıktı. Gazın etkisiyle kadınlı erkekli kalabalık dışarı çıkarken bir bebeğin de kucaklarında olması dikkat çekti. Özellikle kadınların sakinleştirilemediği kavgada N. ailesinin reisi, bazı kadınlara eve sokmak için tekme ve tokat attığı görüldü.
Olayda hafif yaralanan bazı kişiler çeşitli hastanelere kaldırılırken, polis mahallede yeniden olay çıkmaması için önlemlerini sürdürdü.

ZK(KS/SS) (FOTOĞRAFLI)