ERZURUM'da iki kişi, telefonda arayıp kendilerini 'savcı' ve 'polis' olarak tanıtan kişilere toplam 125 bin lira kaptırdı.
Geçen 24 Aralık'ta D.A.F.'yi arayıp kendilerini 'savcı' olarak tanıtan kişiler, El-Kaide terör örgütüne operasyon yapılacağını söyleyip yardım istedi. İkna olan D.A.F. verilen hesaba 103 bin lira yatırdı. Başka bir hesaba da 15 bin lira yatıran D.A.F. dolandırıcıların isteği üzerine geceyi bir otelde geçirdi. D.A.F. ertesi gün kayıp ihbarı için karakola giden ailesinin çabaları sonucu farklı bir hesaba 9 bin lira yatırmak üzereyken bulundu. D.A.F. bu kez kimlik ve telsizlerini gösteren gerçek polislere inanmayarak telefonda kendisini savcı olarak tanıtanlardan yardım istedi. Ayrıca D.A.F. güçlükle ikna edilirken, bankaya yatırdığı 15 bin lirayı İstanbul'da çekmek isteyen H.K. ise suçüstü yakalandı.
BANKADAN PARAYI ÇEKTİ, OTOMOBİLİN ALTINA BIRAKTI
Başka bir olayda ise İ.B.'yi arayan yine kendisini 'polis' olarak tanıtan kişiler hesabından terör örgütüne para aktarıldığı söyledi. İ.B. kokarak hesabında bulunan 24 bin lirayı merkez Yakutiye İlçesi Çaykara Caddesindeki ara sokaktaki bir otomobil altına bıraktı. Bankadan kredi çekmesi istenen İ.B. yolda gördüğü polislerden yardım istediğinde dolandırıldığını anladı.
Yetkililer kamu görevlisinin para talep etmesinin kanuna aykırı olduğunu, vatandaşların bu tür telefonlara itibar etmemesi gerektiğini belirterek bu durumlarda hemen 155'in aranması gerektiğini söylediler.

NK(KS/SS)