DİYARBAKIR'da PKK yandaşları tarafından 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı bahçesindeki Türk Bayrağı'nın indirilmesine tepki gösteren 10 bin Erzurumlu bayrağa yapılan saygısızlığa tepki gösterdi.

Bugün öğleden sonra çeşitli semtlerde meydana gelen karşıt görüşlü gruplar arasındaki tartışma kent merkezine sıçradı. Lice'deki olayları protesto için toplanan grupla karşıt görüşlüler arasında yer yer arbede yaşandı. Çıkan arbedede polis yaklaşık 10 kişiyi gözaltına aldı. Çeşitli semtlerden gelen ve Yakutiye Kent Merkezinde toplanan talabalığa halk da destek verdi. Cumhuriyet Caddesi'nde üzerinden yürüyüşe başlayan kalabalıktan bir grup, BDP il binasının bulunduğu Mahallebaşı semtine gitmek istedi, Ancak bunu sezen polis tüm yolları kesti ve buna izin vermedi. Bunun üzerine kalabalık Cumhuriyet Caddesi ve Havuzbaşı üzeri Hastaneler Caddesine yürüdü. Her geçtiği yerde yeni katılımlarla sayısı giderek artan topluluk, Gez Mahallesi üzerinden Çaykara Caddesine çıktı. 'Erzurum uyuma, bayrağına sahip çık', 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganları atan ve Tekbir de getiren grup, Çaykara Caddesinden geçerken 9'uncu Kolordu Karargah Komutanlığı önünde 'En büyük asker bizim asker', 'Her Türk asker doğar' sloganlarına yer verdi.

Slogan atılmadığı zamanlarda ıslık çalarak 'Bayrak' olayını protesto eden grup yeniden Cumhuriyet Caddesine yürüyüşe geçti. Yürüyüşe katılan vatandaşlara teşekkür eden Ülkü Ocakları Başkanı Abdullah Kırmacı', 'bayrak' yürüyüşünün sona erdiğini belirterek herkesin ayrılmasını istedi. Konuşmanın ardından grup sessizce dağıldı.

Tİ(KS/SSA) (FOTOĞRAFLI)