ERZİNCAN'ın Refahiye İlçesi'nde dün kamyonla çarpışan otomobilde yaşamlarını yitiren aynı aileden 5 kişiden, Hasan Aşık (65), eşi Nadide Aşık (63) ve öğretmen olan kızları Aslıhan Ubiç'in (33) cenazeleri memleketleri Tokat'ta toprağa verildi.
Kars'ta yaşayan Veysel ve Aslıhan Ubiç ailesi, yaz tatili dolayısıyla memleketi Tokat'a gelmek için beraberinde bir yaşındaki kız çocuğu Zeynep Ada Ubiç ve kayın pederi Hasan Aşık ve kayın validesi Nadide Aşık ile birlikte 36 FN 301 plakalı otomobil ile yola çıktı. Ancak Veysel Ubiç yönetimindeki 36 FN 301 plakalı otomobil, dün iddiaya göre hız ve dikkatsizlik nedeniyle karşı yönden gelen Yusuf Gergöy'ün kullandığı 34 BZR 14 plakalı kamyonla çarpıştı. Kazada otomobil içerisinde bulunan 5 kişi yaşamlarını yitirdi.
Acı olayın ardından Hasan ve Nadide Aşık'ın memleketi Tokat'ta yaşayan oğlu Ahmet Aşık ve yakınları Erzincan'a gitti. Burada hastane morguna kaldırılan cenazelerden Hasan ve Nadide Aşık ile kızları Aslıhan Ubiç'in cenazeleri teslim alınarak karayolu ile Tokat'a getirildi. Devlet Hastanesi morguna konulan cenazeler daha sonra yakınları tarafından Ali Paşa Camine getirildi. İkindi namazının ardoından kılınan cenaze namazına yakınları ve vatandaşlar katıldı. Kazada annesi, babası ve kız kardeşini kaybeden Ahmet Aşık, taziyeleri kabul etti. Cenazeleri Kars'a gönderilen baba Veysel Ubiç ve bir yaşındaki kızı Zeynep Adan Ubiç için de ayrıca gıyabi cenaze namazı kılındı. Kılınan cenaze namazının ardından 3 kişinin cenazeleri Büyükbeybağı Mezarlığında toprağa verildi.
'YAZ TATİLİ İÇİN YOLA ÇIKTILAR'
Cenaze namazı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Aşık ailesinin akrabası Akın Melek, ailenin Kars'tan Tokat'a yaz tatilini geçirmek için yola çıktığını anlatarak, "Kızımız Kars'ta öğretmendi, eşi de orada özel sektörde çalışıyordu. Çocuk 7-8 aylıktı, ona bakmak için halamız eşiyle birlikte oradaydı. Okullar tatil olunca Tokat'a dönüş yapıyorlardı. Refahiye'de elim bir kaza sonucu hepsini kaybettik" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI