SİİRT'in Eruh İlçesi kırsalında çalışma yapan jandarma ekipleri, daha önce araziye döşenmiş bir anti personel mayını bulup imha etti.
Siirt Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin Eruh İlçesi kırsalında bir mayın bulunduğunu açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:
"İl Jandarma Komutanlığınca, elde edilen bir istihbari bilginin değerlendirilmesi sonucu, Eruh Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda, İl Jandarma Komutanlığı ve Eruh İlçe Jandarma Komutanlığı unsurlarınca, Eruh İlçesi Yanılmaz Köyü sınırları içerisinde yapılan faaliyette, bölücü terör örgütü mensuplarına ait olduğu değerlendirilen; seri numarası tespit edilemeyen, poşete sarılı ve kayalıkların arasına gizlenmiş vaziyette 1 PMN-1 antipersonel mayını ele geçirilmiş olup, mayının kullanılabilir durumda olduğu tespit edilmiştir. Olayla ilgili olarak Eruh Cumhuriyet Savcısı'na bilgi verilmiş ve bahse konu olan mayın, Siirt İl Jandarma Komutanlığı patlayıcı madde imha uzmanı tarafından olay yerinde imha edilmiştir."

TK(GG/SS) (FOTOĞRAFLI)