AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili Twitter hesabında açıklamalarda bulundu.

Günay, " Bir hukuk devletinde herkes yaptığının sonucuna katlanmalıdır. Olaylara, kararlı tavır almak gerekiyor. Öncelikli tavır emniyet ve adalet mensuplarını değiştirmek değildir. Adı iddialara karışanlar soruşturmanın sağlığı için istifa etmeliydi. Bunu yapmadan, yolsuzluğa ortaya çıkaranları suçlamak yanlıştır" dedi.

"ÖNCELİKLİ TAVIR EMNİYET VE ADALET MENSUPLARINI DEĞİŞTİRMEK DEĞİLDİR"

Günay, "AK Parti'ye oy vermiş milyonlar 'adalet'le kalkınan bir Türkiye umud'ettiler. Bu temiz umudu istismar eden varsa cezasını çekmesi şarttır. Bir hukuk devletinde herkes yaptığının sonucuna katlanmalıdır. Üç-beş kişi için koca bir parti zan altında kalırsa haksızlıktır, yazıktır. Yaşananlar, vahim ve acıdır. Olaylara, kararlı tavır almak gerekiyor. Öncelikli tavır emniyet ve adalet mensuplarını değiştirmek değildir" dedi.

"OPERASYON SÜRERKEN EMNİYETTE TAYİN YAPMASI, SORUŞTURMAYA MÜDAHALEDİR"

Günay, "Önce, adı iddialara karışanlar soruşturmanın sağlığı için istifa etmeliydi. Bunu yapmadan, yolsuzluğa ortaya çıkaranları suçlamak yanlıştır. Hakkında takip yapılan kişinin, operasyon sürerken emniyette tayin yapması, soruşturmaya müdahaledir, affedilmez hukuk ihlali ve suçtur" dedi.

"BUNDAN ŞİKAYETÇİ OLANLAR, HUKUKÇU DEĞİL MAHALLE BEKÇİSİ BİLE OLAMAZ"

Günay, "Adli takibin yürütmeye bilgi vermemesi yasa ve usul gereğidir. Bundan şikayetçi olanlar, hukukçu değil mahalle bekçisi bile olamaz! Bize düşen, adaletin tecellisini sabırla beklemektir. Ancak,emniyete ve yargıya müdahale adalete güveni gölgelerse sonucu daha vahim olur. Siyasi taraflılıkla-bilip bilmeden- yolsuzluğu koruyor görünmenin siyasi bedeli ağır olacağı gibi, halka ve Hakk'a karşı da vebali ağırdır" dedi.