KONYA'da iddiaya göre elindeki eroini aldığı için 24 yaşındaki arkadaşı O.B.,tarafından bıçaklanan 21 yaşındaki Barış Özcan, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Polis, kaçan O.B.'nin yakalanması için çalışmasını sürdürürken, her ikisinin de hırsızlıktan çok sayıda kaydı olduğu belirtildi.
Olay, geçen Çarşamba günü saat 21.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Yeni Mahalle Bakraç Sokak'ta meydana geldi. Hırsızlıktan poliste 80 kaydı bulunan O.B., iddiaya göre Kadınhanı İlçesi'nde karıştığı hırsızlık olayının ardından Konya kent merkezine gelerek, çaldığı malzemeleri satıp, eroin aldı. İddiaya göre, aldığı eroini Bakraç Sokak'ta kullanılmayan boş bir evin önünde içmeye başlayan O.B., hırsızlıktan poliste 50 kaydı bulunan Barış Özcan ile karşılaştı. Özcan da, O.B.'nin elindeki eroini alıp içmek istedi. Bunun üzerine iki arkadaş arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyüp kavgaya dönüşmesi üzerine O.B. Özcan'ı, karnından ve bacağından bıçakladı. Kanlar içinde kalan Özcan, ambulansla Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. O.B., de minibüsüyle kaçtı.
Tedavi altına alınan Özcan, dün öğle saatlerinde yaşamını yitirdi.
MARKETTEN HIRSIZLIK YAPTI
Çalışma başlatan polis, O.B.'nin olay gecesi Akşehir İlçesi'ne gittiğini ve burada bir marketten hırsızlık yaptığı saptadı. O.B. dün akşam saatlerinde Konya kent merkezine döndüğünde polis tarafından fark edildi. Yaklaşık yarım saat süren kovalamacanın ardından O.B., minibüsü Saadet Mahallesi Hattat Hasan Sokakta terk edip kaçtı. Polis, O.B.'nin yanında bulunan ve hırsızlıktan 41 kaydı Selçuk B.’yi yakaladı. Minibüs içinde ise çalıntı dizüstü bilgisayar, sigara, yumurta ve çeşitli gıda malzemeleri ele geçirildi. O.B., da karanlığında etkisiyle izini kaybettirdi.
Polis, kaçan O.B.'nin yakalanması için çalışmasını sürdürüyor.