Bahri KARATAŞ/ İZMİR, () - İZMİR’in Bayraklı İlçesi Yamanlar Semti’nde, tartıştığı üç çocuk annesi eşi 24 yaşındaki Dilek A.'nın boğazını bıçakla kesip öldürmek istediği iddiasıyla tutuklanan 31 yaşındaki Güven A., ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanığın tutukluluk halinin devamına karara veren mahkeme, duruşmayı erteledi.
Olay 23 Kasım 2013 günü saat 11.30'da 7472 sokaktaki evde meydana geldi. İşçi Güven A., bir süredir sorunlar yaşadığı eşi Dilek A, ile tartıştı. Eşinin elinde ekmek bıçağını gören Dilek A. balkona kaçtı. Güven A., eşini içeri çekip birçok yerinden bıçakladı. Yere düşen Dilek A.'nın başını dizlerine koyarak ensesinden ve boynundan birçok kere bıçaklayıp kesen Güven A., eşinin bayılması üzerine çocuklarını alıp annesine götürdü. Daha sonra durumu kardeşine anlatarak birlikte eve gelen Güven A., evin önünde bekleyen polis memurlarına teslim oldu. Ağır yaralı Dilek A. Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Sanık koca tutuklandı.
İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, 'Yakın akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Güven A., avukatı Yaşar Bulut Tekin, şikayetçi Dilek A. ile avukatları Muzaffer Sevgi Sakarya ve Emre Durukan katıldı.
BAŞKA ERKEKLE MESAJ İDDİASI
Sanık Güven A, savunmasında, “Eşim kızımızı okula götürdü. Bu sırada çocuk odasına geçtiğimde bir şarj aleti gördüm, eşimin cep telefonu olduğunu bilmiyordum. Oğluma sordum, şarjın annesinin olduğunu söyledi. O sırada eşimin eve doğru gelirken elindeki cep telefonuyla bir şeyler yaptığını gördüm. Eve geldiğinde telefonu alıp baktığımda duygusal bir takım mesajalar olduğunu gördü. Bunun üzerine tartışmaya başladık. Kendimi kaybederek mutfaktaki bıçağı alıp eşimi yaraladım. Nasıl yaptığımı hatırlamıyorum. O sırada oğlum 'baba' diye seslenince kendime geldim. Yaptığından pişmanım. Ölmemesi için yalvardım. Üzerime atılı suçlamayı bu çerçevede kabul ediyorum. Bu olaydan bir sene önceki bir başka telefon olayında eşime sadece bir tokat atmışlığım var” dedi.
Eşini ve çocuklarını çok sevdiğini söyleşen Güven A., “Kızımın dinlenmesini istiyorum. Çünkü kızım cezaevine ziyaretime geldiğinde, benim işe gittiğim zamanlarda eve birinin gelip gittiğini anlattı. Çocuklarıma sahip çıkabilmek için tahliyemi talep ediyorum” dedi.
YAKIN OLMAM BİR CAHİLLİKTİ
Müşteki Dilek A. ise, kızını okuldan bırakıp eve döndüğünde eşinin gergin olduğunu belirtip, “Cep telefonumu isteyerek mesajlara baktı. Bir mesajda 'günaydın aşkım' yazıyordu. Mesajı atan kişi pazardan alışveriş yaptığım R.Y.'dir. Bu kişiyle bu kadar yakın olmam hataydı. Bir cahillik yaptım, ancak bu kişiyle herhangi bir yerde bir araya gelmedim, hiçbir şekilde birlikte olmadım, sadece birkaç kez mesajlaştık, o kadar” diye konuştu.
Dilek A., eşinin mesajı gördükten sonra koşarak mutfağa gittiğini anlatarak, “Bıçak alacağını anlayınca balkona gittim, komşuma seslendim ama evde yokmuş, o sırada eşim beni içeri soktu, defalarca 'yapma, bak çocuklarm var, onların önünde yapma' dememe rağmen defalarca bıçakladı. Sonrasını hatırlamıyorum. Eşim beni o halde bırakıp çocukları alıp evden ayrılmış. Sağ tarafımda felç oluştu, tedavim sürüyor. Eşimden şikayetçiyim” dedi.
Hakim Mustafa Hakan Uğur başkanlığındaki mahkeme heyeti, tanık Gönül A'nın bir sonraki celse zorla getirilmesine, çiftin kızlarının dinlenme talebinin daha sonra karara bağlanmasına, tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

BK(İÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)