DİYARBAKIR'ın Çermik İlçesi'nde yaşayan erkek çocuğa bıçak tehdidi ile tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan 25 yaşındaki R.A.'ya 'Cinsel amaçlı silahlı tehditle hürriyetten yoksun bırakma, kamu malına zarar verme ve görevli memuru etkin direnme' suçularından 11 yıl 8 al hapis cezası verildi. Mağdurun beden ve ruh sağlığıyla ilgili rapor gelmediği için, sanığın 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı 'Nitelikli cinsel istismar' suçlamasıyla ilgili dava dosyadan ayrıldı.
Çermik'te 2010 yılında İ.K. adlı erkek çocuğa tecavüz ettiği iddiasıyla yakalanan ve gözaltına alındığı sırada polise direnerek, ekip aracının camına tekme atan R.A.'nın yargılanmasına Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Davanın son duruşmasına tutuklu sanık R.A. ve avukatı katıldı. Duruşmada esas hakkında görüşünü açıklayan savcı, mağdurun arkadaşlarıyla birlikte 2010 yılında serinlemek için Çermik'te bulunan Sinek Çayı'na gittiğini, sanığın da bir süre sonra bölgeye gelerek suyun kenarında elbiselerini yıkadığını belirtti. Mütalaada, mağdurun sanık R.A. tarafından çağrıldığını belirten Savcı, sanığın yanına gitmek istemeyen İ.K.'yı gömleğinden yakalayarak, zorla götürdüğünü kaydetti. Sanığın, ablalarıyla mahallede birlikte olduğunu ve kendisiyle de birlikte olmak istediğini söylediği mağduru zorla çalılıklara götürdüğünü ifade eden Savcı, R.A.'nın burada mağdurun ensesine yumruk attığını ve bağırmaması için ağzını eliyle kapattığını kaydetti. Mütalaada, cebinden çıkardığı bıçağı mağdurun boğazına dayayan sanığın, İ.K.'ya tecavüz ettiği belirtildi.
Mütalaada, vatandaşların ihbarı üzerine yakalanan sanığın polise üstünü aratmak istemediği ve bıçağı saklamaya çalıştığı da ifade edildi. Polisin zor kullanarak etkisiz hale getirdiği sanık R.A.'nın ekip otosunun camına tekme atarak camı kırdığı da belirtildi. Cumhuriyet Savcısı, sanık R.A.'nın 'Nitelikli cinsel istismar', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' ve 'Görevli memura mukavemet' suçlarından 28 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmanı istedi.
'NİTELİKLİ CİNSEL İSTİRMAR' DAVASI AYRILDI 
Davanın karar duruşmasında son sözü sorulan ve önceki celselerde suçunu kabul eden sanık R.A., "Dosyayı karara çıkarın, ya bana ceza verin ya da serbest bırakın" dedi. Mahkeme, kısa bir aranın ardından, mağdurun beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığı yönünde rapor alınmasının hukuki zorunluluk olduğunu belirterek, Çermik İlçe Jandarma Komutanlığı'na mağdur İ.K.'nın adresinin tespiti için talimat yazılmasına karar verdi. Mahkeme, R.A. hakkında açılan 'Nitelikli cinsel istismar' davasının, mağdurun beden ve ruh sağlığına ilişkin raporunun beklenmesi için bu dosyadan ayrılmasına hükmetti.
11 YIL 8 AY HAPİS
Mahkeme heyeti, sanık R.A.'ya 'Cinsel amaçlı, silahlı tehditle hürriyetten yoksun bırakma' suçundan 12 yıl, 'Kamu malına zarar verme' suçundan 1 yıl ve 'Görevli memura etkin direnme' suçundan 1 yıl olmak üzere toplam 14 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın suçunu itiraf etmesi nedeniyle cezasını 11 yıl 8 aya indirerek, bir daha suç işlemeyeceği kanaati oluşmadığı için iyi hal indirimi uygulamadı.
FB(GG/COŞ)