MİT yasasındaki değişiklik üzerine Ergenekon Davası kapsamındaki yargılaması durdurulan tutuksuz sanık emekli MİT görevlisi Özel Yılmaz, Başbakanlığın verdiği izin üzerine tekrar yargılanmasına devam edildi. Sanık Özel Yılmaz, "Aklanmak istiyorum. Emekli olalı 1,5 yıl oldu. Eski ifademde savunmamı yaptım. Bütün sorulara samimi olarak cevap verdim. 34 yıl alnımın akıyla görev yaptım. Devlete hizmet ettim, emek verdim. Yaştan dolayı emekli oldum. Sözlü olarak kimseye bir ibrazım olmamıştır. Yurtiçinden ve yurtdışından takdirnamelerim var. Herhangi bir suçum yok" dedi. Mahkeme heyeti 5 Ağustos'da kararı açıklanan Ergenekon Davası'nın gerekçeli kararı yazılana kadar Özel Yılmaz hakkındaki dosyanın bekletilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin karşısına yapılan yeni adliye binasında görülen duruşmaya tutuksuz sanık Özel Yılmaz ve avukatı Erol Canözkan hazır bulundu. Duruşmaya üye hakimler Sedat Sami Haşıloğlu, Fatih Mehmet Uslu ve Ercan Fırat çıktı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya bugünlük başkanlık yapan üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu, Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese ve Hüsnü Çamuk'un izinli ve sevkli olduğunu söyledi.
"34 YIL ALNIMIN AKIYLA GÖREV YAPTIM"
Hakkındaki iddialarla ilgili savunma yapan sanık Özel Yılmaz, "Aklanmak istiyorum. Emekli olalı 1,5 yıl oldu. Eski ifademde savunmamı yaptım. Bütün sorulara samimi olarak cevap verdim. 34 yıl alnımın akıyla görev yaptım. Devlete hizmet ettim, emek verdim. Yaştan dolayı emekli oldum. Sözlü olarak kimseye bir ibrazım olmamıştır. Daha öncede beyan etmiştim. Yurtiçinden ve yurtdışından takdirnamelerim var. Herhangi bir suçum yok" dedi.
"MÜVEKKİLİM HAKKINDA BERAAT KARARI VERİLSİN"
Yılmaz'ın avukatı Erol Canözkan da müvekkiliyle ilgili bütün delillerin toplandığını belirterek, "4,5 yıldır yapılan yargılamayla müvekkilim yargılama baskısı altındadır. Ailece psikolojileri bozulmuştur. Müvekkilim şerefli bir devlet memurudur. 5 Ağustos 2013 günü verilen kararda dava sanıklarından İlhami Ümit Handan beraat etti. Müvekkilim Özel Yılmaz'ın, İlhami Ümit Handan aracılığıyla Bedrettin Dalan'a yurtdışına kaç dediği iddia ediliyor. Böyle bir şey yok. Bunu defalarca anlattık. İlhami Ümit Handan hakkında da 'Silahlı terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla dava açıldı ve beraat etti. Bu 4,5 senelik ızdırapa son verilsin. Müvekkilim hakkında da beraat kararı versin" diye konuştu.
DURUŞMA 31 MART 2014 TARİHİNE ERTELENDİ
Cumhuriyet Savcısı Nihat Taşkın, MİT Müşteşarlığı'na yazılan yazının cevabının ve davanın gerekçeli kararının açıklanmasının beklenmesini talep etti. Kısa aranın ardından mahkeme heyeti, MİT Müşteşarlığı'na yazılan yazının ve gerekçeli kararın yazılmasının beklenmesine karar vererek duruşmayı 31 Mart 2014 günü saat 09.30'a erteledi. İddianemede, “Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanık Özel Yılmaz'ın, davanın firari sanığı Bedrettin Dalan'a operasyon konusunda bilgi vererek 'kaç' dediği iddia ediliyor.
(BB)