DİYARBAKIR'ın Ergani İlçesi'ne bağlı Sallıca Köyü'nde bulunan, 30 imam hatip lisesi öğrencisinin yatılı kaldığı Nebi Zülküf Derneği'ne ait yurda Mevlit Kandili gecesi silahlı saldırı düzenlendi. Ölen ve yaralananın olmadığı saldırının sabahında gelen jandarmanın yaptığı incelemede, çevrede Kalaşnikof tüfeğe ait 25 boş kovan bulundu.
Ergani İlçesi'ne bağlı Sallıca Köyü'ndeki Nebi Zülküf Derneği bünyesinde bulunan ve 30 imam hatip lisesi öğrencisinin kaldığı, kuran kursu eğitiminin de verildiği yurda, dün saat 21.45 sıralarında, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce uzun namlulu silahlar ateş açıldı. Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırı ile ilgili bu sabah saatlerinde köye giden jandarmanın yaptığı incelemede, yurdun dış duvarına 6 kurşun isabet ettiği saptandı. Yapılan araştırmada, binaya 215 metre  uzaklıkta, Kalaşnikof marka uzun namlulu silaha ait ait 25 boş kovan bulundu.
KURAN OKUNURKEN ATEŞ ETMİŞLER
Köy Muhtarı Hüseyin Şahin, kendisi ve 4 arkadaşıyla birlikte Kuranı Kerim okudukları sırada ateş edilmeye başlandığını belirterek şöyle dedi:
"Mevlit Kandili nedeniyle arkadaşlarımız ve burada İmam Hatip Lisesi'nde okuyan 30 öğrencimizle birlikte Kuran ı Kerim okuyup, Peygamberimiz'in doğumunu kutlayarak zikrediyorduk. Saat tam 21.45'te silah seslerini duymaya başladık. Sonra durdu fakat hemen ardından yine seri bir şekilde ateş edildi. Dışarı çıktık, karanlık olduğu için hiç kimseyi ve hiç bir şey görmedik. Sabah medreseye 6 kurşun isabet ettiğini görünce de jandarmaya haber verdik. Jandarma köyde yaptığı inceleme ve ölçümlerde, medreseden 215 metre mesafedeki ağaçların arasından ateş edildiğini tespit etti. Ateş edilen yerde uzun namlulu Kalaşnikof tüfeğine ait 25 boş kovan bulundu. "
80 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ
Muhtar Şahin, Nebi Zülküf Derneği bünyesindeki yurdun 80 öğrenci kapasiteli olduğunu ancak şu an sadece 30 öğrencinin dini eğitim gördüğünü söyledi. Çevre köy, ilçe ve şehirlerden öğrencilerin burada eğitim gördüğünü, akşamları da kaldığını anlatan Muhtar Şahin, bu öğrencilerin gündüzleri de İmam Hatip Lisesi'ne giderek eğitim gördüğünü kaydetti.

ET(GG/COŞ)