ZONGULDAK’ın Ereğli İlçesi’nde 2 gün önce ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu 76 yaşındaki Ercivan Dizdaroğlu’nun cesedi, denizde kıyıya vurmuş olarak bulundu.
Elmatepe Mahallesi Yeniçağlar Sokak’ta oturan Ercivan Dizdaroğlu'ndan haber alamayan ailesi, geçen cuma günü, polise kayıp başvurusunda bulundu. Yapılan aramada polis, yaşlı adamı bulamadı. Kaybolduğu gün Dizdaroğlu’nun emekli maaşını çekmek için bankaya ve ardından kendisine ait tarlaya gittiği tespit edildi. Arama çalışmalarına devam eden polise, sabah saatlerinde Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’na ait bölgede deniz içerisinde kıyıya vurmuş erkek cesedi bulunduğu ihbarı geldi.
Yapılan araştırmada cesedin Ercivan Dizdaroğlu’na ait olduğu tespit edildi. Dizdaroğlu’nun cesedi Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Haber verilmesiyle hastane morguna gelen Dizdaroğlu’nun eşi 73 yaşındaki Ayşe, oğlu Çetin ve kızları Canan ile Emine cesedi teşhis ettikten sonra gözyaşlarına boğuldu.
Dizdaroğlu’nun cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken polis, soruşturmanın sürdürdüğünü bildirildi.