Şafak NEGÜZEL/ EREĞLİ(Zonguldak), () - ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde son dönemde uyuşturucu kullanımında yaşanan artış üzerine polis ekipleri gece yarısı arka sokaklarda ve metruk binalarda denetim ve arama yaptı. Suç unsuruna rastlanmayan kontrollerde gençler madde bağımlılığına karşı bilgilendirildi.
Madde bağımlısı olduğu ileri sürülen liseli 16 yaşındaki Barış E.'nin geçen 29 Mayıs'ta  ölmesi, önceki gün de Müftü Mahallesi Suat Başol Caddesi'nde baygın halde bulunan 23 yaşındaki Ö.A.'nın bonzai kullandığının saptanması ve hastanede yoğun bakımda tedavisinin sürmesi üzerine polis denetimlerini artırdı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ilçe merkezindeki arka sokaklar ve metruk binalarda denetim yaptı. Yaklaşık 30 polisin katıldığı denetimlerde duvarların arasında uyuşturucu arandı. Yapılan kontrollerde madde kullananlara rastlanmadı.
GENÇLER BİLGİLENDİRİLDİ
Polisler, Yalı Caddesi üzerinde bulunan halka açık alanlar ve kafelerde de kimlik kontrolü yaptı. Gençlere, uyuşturucu ve diğer bağımlılık yaratan zararlı maddeler hakkında bilgiler verildi. Atatürk Bulvarı üzerindeki Bozhane mevkisinde bulunan balıkçı barınakları ve deniz kıyılarında da arama yapıldı. Park halindeki araçların içine el fenerleri ile bakıldı, bu bölgede bulunan kafelerde de kimlik kontrolü yapıldı. Gece yarısına kadar devam eden kontrollerde suç unsuruna rastlanmadı.

FOTOĞRAFLI