Edinilen bilgiye göre, patlamalar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçişinden yarım saat önceÇankaya’da meydana geldi. Patlama, Çankaya Caddesi’nde 4 nolu binanın bahçesinde gerçekleşti. O sırada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçişi için binanın önünde nokta görevinde bulunan trafik polisi, patlamayla irkildi. Polis memuru bina önünde gördüğü birkaç kişiye patlamanın nasıl meydana geldiğini sordu. Çevredekiler, son patlamadan birkaç saat önce de aynı yerde patlamaların meydana geldiğini belirtti. Bunun üzerine patlamanın olduğu bahçeye giren polis memuru, olay yerinde tuzruhu ve alüminyum folyoya benzer, patlama özelliği olan maddeler gördü. Durumdan şüphelenen polis memuru, bomba imha ekiplerine haber verdi.


Polis memurunun çağrısı üzerine, patlamanın yaşandığı bölgeye çok sayıda bomba imha ekibi, olay yeri inceleme, terör şube ve asayiş ekipleri sevk edildi. Patlamanın yaşandığı bina çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Olay yeri inceleme ekipleri, patlamaya sebep olan maddeleri öğrenmek üzere, patlamanın yaşandığı binanın bahçesinde incelemelerde bulundu. Binanın etrafında ve çevre binalarda polis ekipleri delil arama çalışması yaptı. Olay yerini gören kamera görüntüleri incelenmek üzere polis ekipleri tarafından alındı.

Olay yeri inceleme ekipleri tarafından, el fenerleri ile binanın etrafı, ağaç dipleri, çöp poşetlerinin içleri didik didik arandı. Aramalar sonucunda, patlamanın olduğu bahçede, 3 adet yarım litrelik su şişelerinin içerisine koyulmuş patlayıcı maddeler bulundu. İncelemeler sonucu, şişelerin içerisinde tuzruhu, alüminyum folyo ve çeşitli patlayıcı maddelerin bulunduğu; 2’sinin patlamış halde, 1’inin ise patlamaya hazır halde olduğu öğrenildi. Olay yeri inceleme ekiplerinden sonra, inceleme yapmak üzere terör şube ekipleri olay yerine girdi. Terör şubenin de incelemeleri sonrasında elde edilen deliller, kriminal inceleme yapılmak üzere götürüldü. Polis ekipleri çevrede bulunan esnaftan, patlamayla ilgili bilgi topladı.

  Patlama sonrası incelemelerin yapılması sırasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güzergahtan geçişi sağlandı. Cumhurbaşkanlığı korumaları ve polis ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Cumhurbaşkanı korumaları, güzergah sonrası patlamanın olduğu yere gelerek, patlamaların nedenleriyle ilgili bilgi aldı.

  Polis ekipleri, patlamalarla ilgili inceleme başlattı.