Ali Ümit ÜLKER/KIRKLARELİ, () - BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel seçimler öncesinde Kırklareli mitingine gelişi sırasında otobüsle geçtiği sırada hakaret içerikli pankart açtıkları iddiasıyla Çiçek Güçlü ile Deniz Gülşen'in yargılanmasına başlandı.
Kırklareli 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçlamasıyla 1 yıldan 2 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada tutuksuz sanıklardan Çiçek Güçlü savunmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın miting yapacağı yere arkadaşı Deniz ile birlikte gittiklerini söyledi. Gitmeden döviz hazırladıklarını belirten Güçlü, savunmasında şunları söyledi:
"Recep Tayyip Erdoğan’ın içinde bulunduğu otobüs miting alanına gireceği sırada ben ‘Hırsız var ki’ yazılı dövizi kaldırdım. Arkadaşım ise, ‘Hırsız var bea’ yazan dövizi kaldırdı. Daha sonra başbakanlık korumaları olduğunu öğrendiğimiz sivil bir iki kişi gelerek elimizdeki dövizleri yırttı. Hatta arkadaşım dövüldü. 17 Aralık’tan bu yana geçen süreçte sosyal medyada yansıyan olaylara olan tepkimizi devletin başında bulunan yani başbakana iletmek istedik. Hakaret etme kastımız yoktur."
Diğer sanık Deniz Gülşen de Erdoğan'ın seçim otobüsünün miting alanına gelişi sırasında arkadaşı Çiçek ile birlikte dövizleri kaldırdıklarını belirterek, "Ben, ‘Hırsız var bea’ dövizini, arkadaşım ‘Hırsız var ki’ dövizini açtı. Diğer dövizleri açmadan bize müdahale edildi. Ayrıca iddianamede yazıldığı gibi 'Bütün hırsızlar da bura gelmiş' diye bağırmadık" dedi.
Sanıkların avukatı Şerif Özgür Urfa ise, iddianamenin kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçlaması ile açıldığını ancak Recep Tayyip Erdoğan’ın kamu görevlisi olarak değil Ak Parti Genel Başkanı olarak partisine propaganda yapmak için Kırklareli’ne geldiğini söyledi. Şerif Özgür Urfa., "Bu nedenle kamu görevlisi sıfatı yoktur. İddianamede Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef alındığı yazılmıştır. Müvekkillerim hırsız var diye döviz açmıştır ve bu da toplumda oluşan bir algıdır. Dövizin başbakana karşı olduğu söylenemez. Ayrıca polislerin tanık olarak dinlenmesini talep ediyoruz" dedi.
Sanıkların ve avukatın savunmasını yapmasından sonra mahkeme polislerin ifadelerinin alınması yönündeki talebin reddine karar verdi. Mahkeme mağdur sıfatıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın beyanının alınması için Ankara 12'nci Sulh Ceza Mahkemesi’ne talimat yazılmasına karar verdi.

AÜÜ(LK/ESM) (FOTOĞRAFLI)