Erdoğan, Demirtaş'ın IKBY Ziyaretini Değerlendirdi: Dışlanmışlıklarını Azlatma Gayreti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,ABD'de katıldığı BM zirvesinin ardından dönüşyolunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ni (IKBY) ziyaret eden HDP lideri Selahattin Demirtaşiçin "Bunun değerlendirmesini şimdi yapmayalım. Bizim bir heyetimiz de KuzeyIrak'a gidecek. Bizim yaptığımız çalışmalar ile onların çalışmalarını yerinde değerlendirecekler. Kendilerince dışlanmışlıklarını azaltma gayretleri var." dedi.
"BİZİM HEYETİMİZ DE GİDECEK"
Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Önümüzdeki günlerde bir heyetin IKBY'ye gönderileceğini söyledi.
Türkiye'ye dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Selahattin Demirtaş'ın IKBY ziyaretine ne diyorsunuz?" sorusu üzerine, "Bunun değerlendirmesini şimdi yapmayalım. Yakın zamanda bizim arkadaşlarımız da Kuzey Irak'a bir heyet gönderecekler. Barzani'yle görüşmeleri olacak. Bizim yaptığımız çalışmalar ile onların çalışmalarını yerinde değerlendirecekler" dedi.
"KENDİLERİNCE DIŞLANMIŞLIKLARINI AZALTMA GAYRETLERİ VAR"
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başkanlığındaki HDP Heyeti'nin FederalKürdistan'a ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Kendilerince, dışlanmışlıklarını azaltma gayretleri var. Ama artık o mümkün değil. Kamuoyu araştırmaları da ne durumda olduklarını açık net ortaya koyuyor." ifadelerini kullandı.