KAYSERİ’de Erciyes Dağı'na zirve tırmanışı yapmak isteyen amatör dağcı 39 yaşındaki Taner Kılıçlıoğlu, kopan kaya parçasıyla sol kolu kırıldı. Dağın yaklaşık 3 bin 500 metre yüksekliğinde mahsur kalan Kılıçoğlu, 7 saat süren operasyonla kurtarıldı.
Erciyes Dağı'nın 3 bin 916 zirvesine 4 arkadaşı ila birlikte tırmanmak isteyen işyeri bulunan Taner Kılıçlıoğlu, dün sabah 2 bin 150 metre yükseklikteki Tekir Yaylası'nda kamp kurdu. 4 amatör dağcı daha sonra, daha sonra tırmanışa geçti. Öğle saatlerinde Şeytan Deresi Mevkii'ne gelen Taner Kılıçlıoğlu, arkadaşlarından ayrılarak, bir başka rotadan tırmanışı sürdürken, üzerine yaklaşık 3 kilo ağırlığındaki volkanik bir kaya parçası düştü. Kılıçoğlu, başını sağ koluyla korurken kaya parçasının çarpması sırasında sol kolu kırıldı.
Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timine haber veren Taner Kılıçlıoğlu için Afet ve Acil Durum (AFAD) ekibi, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekipleri seferber oldu. Yaklaşık 4 saat süren tırmanış sonrası ulaşılan Taner Kılıçlıoğlu, bulunduğu yerden alınarak 3 saatte Tekir Yaylası'na indirildi. Daha önce hazırlanan ambulans helikoptere konulan Taner Kılıçlıoğlu, tedavisi için Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

FOTOĞRAFLI