Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında geçtiğimiz ağustosta İstanbul'a gelen Polonyalı öğrenci Maria N., internet üzerinden kiralık oda arayışına girdi. Genç kız internet ilanı vasıtasıyla Mehmet K.'den oda kiraladı.

YATAK ODASINDA ÇIPLAK UYANDI

Mehmet K. ile arkadaşı Engin Ö Maria N.'ye eşyalarını taşımada yardım etti. Eşyaları taşıdıktan sonra Mehmet K. arkadaşı ile birlikte eğlenmeye gideceklerini söyledi ve Maria N.'yi de davet etti. Eğlenme teklifini kabul eden Maria N. Mehmet K. İle Engin Ö.'nün evine gitti. Gitar çalarak içki içen üç arkadaş şarkı söyleyerek eğlenmeye başladı. Mehmet K. ve Engin Ö., Maria N.'ye küçük kadehlerle içki getirdi. İkram edilen içkiyi kabul eden Maria N.'nin bir süre sonra midesi bulanmaya ve başı dönmeye başladı. Uyuyakalan genç kız, kendine geldiği yatak odasında çıplak vaziyetteydi

HAKLARINDA DAVA AÇILDI

Engin Ö.'nün kendisi ile iradesi dışında birlikte olduğunu anlayan genç kız, savcılığa giderek şikayetçi oldu. Soruşturma başlatan savcılık, Mehmet K. ve Engin Ö. hakkında "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve " nitelikli cinsel saldırı" iddiaları ile dava açtı. İki şüpheli ilerleyen günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.