BALYOZ davasında kesinleşen hapis cezaları 9 Ekim'de açıklanan, mahkeme kararıyla rütbelerinin de sökülmesi kararlaştırılan amiral ve subayların eşleri, Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde bugün de Atatürk Anıtı önünde 'Sessiz çığlık' bulaşmasında biraraya geldi. Geçen hafta eşlerinin apolet, şapka ve bazı askeri eşyalarını Atatürk Anıtı'na bırakan asker eşleri, bu kez 27 Ekim Pazar günü Ankara'ya giderek apoletlerini Anıtkabir'e bırakacaklarını açıkladılar.
Her Cumartesi günü olduğu gibi 'Vardiya Bizde Platformu' üyelerinden oluşan amiral ve subay eşleri, bugün yine Gölcük'ün Değirmendere semtindeki Atatürk Anıtı önünde biraya geldi. Ellerinde yine fotoğraf ve pankartlar yaşıyan tutuklu yakınları adına konuşan ve mahkeme kararıyla şimdi 'er' olan Deniz Kurmay Albay Ercan İrenç'in eşi Serpil İrenç, "Vardiya bizde platformu olarak 27 Ekim Pazar günü Ankara Anıtkabir'e gidiyoruz. Eşlerimizin, paşamız Mustafa Kemal'den aldığı apoletleri iade etmeye gideceğiz. Anıtkabir'de Mustafa Kemal Paşamıza tekrar rütbeleri iade edeceğiz. Kılıçlar değil, sadece apoletleri iade edeceğiz" dedi.
Deniz Kurmay Albay Ümit Metin'in eşi Berna Metin ise geleceğin Deniz Kuvvetleri Komutanı gözüyle bakılan ve geçen hafta şok bir kararla istifa eden Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Atilla Kezek'e teşekkür ederek başladığı konuşmasında, "Kendisi bu davanın yalan olduğunu biliyordu. Silah arkadaşlarının suçsuz olduğunu bildiği için istifasını verdi. Bizim gönlümüzdeki yerini daha da sağlamlaştırdı. Biz tüm arkadaşlarımız olarak kendisine teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki hayatında ailesiyle birlikte başarılar diliyoruz" diye konuştu.
Tutuklu askerlerin eş ve aileleri açıklamaların ardından dağıldı.