HAZAR Enerji Forumu’nun düzenlendiği Çırağan Sarayı’na, üzerinde “BEDAŞ’tan atılan işçiler geri alınsın” yazılı pankartla gelen Enerji-Sen üyesi 5 kişi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’la görüşmek istediklerini söyledi. Zorla içeriye girmek isteyen sendikalı işçilere, özel güvenlik görevlileri engel oldu. Yaşanan arbede sonrası oturma eylemi yapan protestocular, polis tarafından gözaltına alındı. Bakan Taner Yıldız’ın içeride konuşma yaptığı sırada eylemciler, ‘İşimizi geri istiyoruz’ sloganları atarak içeriye girmek istedi. Kapıda bekleyen görevliler, eylemcilere engel olmak isteyince arbede yaşandı.  Sayıları yetersiz olan güvenlik görevlileri telsizle yardım istedi. Bu sırada içeri girmekte ısrar eden eylemcilerle bazı güvenlik görevlileri yerlerde yuvarlandı. İki eylemci sarayın bahçesine kadar girmeyi başardı. Takviye güvenlik görevlilerin gelmesiyle eylemciler, sarayın dışına çıkarıldı. Bu sırada bazı güvenlik görevlileri eylemcilere yumruk salladı. Bu durumu gören güvenlik amiri de yumruk sallayan güvenlik görevlisine ‘niye vuruyorsun?’ diyerek tokat attı. Kapının dışına çıkarılan eylemciler bu kez oturma eylemi yaptı. Enerji Formu’na katılmak için saraya girmek isteyen bazı araçlara eylemciler tepki gösterdi.
  EYLEMCİYE TEPKİ Polisin gelmesini bekleyen güvenlik görevlileriyle eylemciler arasında bu kez tartışma yaşandı. Bir güvenlik amiri, ‘Sabah geliyorum, gece yarısına kadar buradayım ne diyorsun sen, gel hadi öldür beni” diyerek eylemciye tepki gösterdi. Eylemci de ‘Aylardır kiralarımızı ödeyemiyoruz. İşten atıldık. Bakan ile görüşmek istiyoruz’ dedi. Güvenlik amiri de burasının özel mülk olduğunu, bu şekilde içeriye bırakamayacaklarını söyledi.
Daha sonra olay yerine gelen sivil polis ekipleri, eylemlerinden vazgeçmeleri için uyardığı eylemcileri, direnmeleri üzerine yaka paça polis aracına bindirdi. Eylemciler Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.