Arzu KAYA / İSTANBUL, () Dünyanın en büyük adliyesi olduğu belirtilen Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı geçtiğimiz ay yine bir hırsızlık olayına sahne oldu. Daha önce de bir kadın hakimin odasından çantasının çalındığı adliyede bu kez bir avukatın cüzdanı çalındı. Hırsızlık anı ise saniye saniye kameralara yansıdı.

TELEFONLA KONUŞARAK OYALANIYOR
Geçtiğimiz ay adliyenin B blok zemin katında bulunan baro odasında avukat Semra Kalyoncu'nun cüzdanının çalınma anı güvenlik kameralarına yansıdı.
Öğle saatlerinde meydana gelen olayda kadın avukat bilgisayar başında işlerini hallederken, çok sayıda avukatın da bulunduğu odada telefonla konuşarak gezen takım elbiseli bir kişi sehpa üzerinde duran çantaya yaklaşıyor. Çantanın etrafında telefonla konuşarak oyalanan ve birkaç kez çantanın içindeki cüzdanı alma girişiminde bulunan bu kişi kalabalığa aldırmadan el çabukluğuyla cüzdanı çalıyor. Cüzdanı elinde taşıdığı ceketinin altına koyan bu kişi yine rahat tavırlarla odadan çıkıyor.

HIRSIZLIK VAKALARI VAR
Olayın ardından adliyenin polis merkezine giden avukat Semra Kalyoncu, 350 dolarlık cüzdanının çalınmasıyla ilgili şikayetçi oldu. Kalyoncu'nun cüzdanında 45 lira ile banka ve kimlik kartlarının olduğu öğrenildi.
Polis kamera kayıtlarını inceleyerek görüntülerdeki kişinin yakalanması için çalışma başlattı. 5 ana bloktan oluşan ve dünyanın en büyük adliyesi olma özelliğini taşıyan binada vatandaşların, hemen her gün birkaç hırsızlık vakası ile polis noktasına başvurduğu öğrenilirken binada 250 özel güvenlik personeli görev yapıyor.
(FOTOĞRAFLI)