İZMİR Emniyet Müdürlüğü İkmal Şubesi ile bir camiye molotoflu ve maytaplı saldırı düzenleyip, terör örgütü adına propaganda yaptıkları iddiasıyla, aralarında terör örgütü PKK’nın sözde Kadifekale sorumlusu olduğu iddia edilen A.A.’nın da bulunduğu 5 tutuksuz sanıktan dördü 37 yıl 10 ay 20'şer gün, biri ise 34 yıl 10 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, beş sanık hakkında ayrıca yakalama ve tutuklama kararı çıkardı.
Davaya konu olan olaylar 2010 ve 2011 yılında yaşandı. İddiaya göre Rakım Erkutlu Caddesi üzerindeki İzmir Emniyet Müdürlüğü İkmal Şubesi binasına molotof kokteyli atıldı. Lojmanların da bulunduğu İkmal Şubesi'nin camları ile çevrede bulunan evlerin camları kırıldı. İki gün sonra da Kadifekale Karakolu yakınları ile Yapıcıoğlu Camisi’nin bahçesine içerisinde havai fişek ve maytap bulunan kola kutuları atıldı. Patlama maddi zarara neden olmadı. Olayla ilgili harekete geçen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, saldırıları gerçekleştirdikleri belirlenen ve PKK Kongra-Gel terör örgütüne üye olan N.K., Ş.A., Ö.G., D.C. ve A.A.'yı yakaladı. Adliyeye sevk edilen, aralarında terör örgütü PKK’nın sözde Kadifekale sorumlusu A.A.'nın da bulunduğu beş kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı beş sanık hakkında, “Terör örgütü propagandası yapmak, örgüte üye olmak, kamu kurum ve kuruluşlarına bombalı saldırı düzenlemek” suçlarından dava açtı.
İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına tutuksuz yargılanan beş sanık katılmazken, avukatları hazır bulundu. Sanıkların avukatları müvekillerinin beraatini talep etti. Ali Sayın başkanlığındaki mahkeme heyeti, taleplerin değerlendirilmesinin ardından sanıklar A.A., Ş.A., D.C. ve Ö.G'yi 37 yıl 10 ay 20'şer gün, N.K.'yı ise 34 yıl 10 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca beş sanık hakkında yakalama ve tutuklama kararı çıkardı.