Suat DENİZ/IĞDIR, () - IĞDIR kent içi trafiğinde emniyet kemeri kullanımının yaygın olmaması üzerine Emniyet Müdürlüğü, çareyi simülasyonlu gösteride buldu. Uygulamayı çok yararlı bulan ve sürücüleri emniyet kemeri takmaya davet eden Vali Davut Haner, emniyet kemeri takmayanlara ceza yazılacağını söyledi.
Kent içi trafiğinde sürücülerin emniyet kemeri takmaması üzerine Emniyet Müdürlüğü eğitim çalışmalarına ağırlık vermeye başladı. Vali Yolu Caddesi'nde simülasyonlu gösteride emniyet kemeri takmayanlar ile takanların, aracın takla atması halinde nasıl etkileneceği vurgulanıyor.
Simülasyonlu gösteriyi izleyen Vali Davut Haner, sürücü ve yolcuların mutlaka emniyet kemeri takmalarını istedi. Uygulamanın çok yararlı olduğuna işaret eden Vali Davut Haner, "Uygulamada gördük ki emniyet kemeri hayat kurtarıyor. Sürücülere emniyet kemeri takmaları için uyarıda bulunuyorum. Aksi halde bundan böyle emniyet kemeri takmayanlara ceza geliyor" dedi.
Emniyet Müdürü Yüksel Babal da vatandaşlara emniyet kemerinin önemini simülasyon aracı ile göstermeyi hedeflediklerini kaydetti. Emniyet kemeri takmayanlara 80 lira ceza yazılacağını anımsatan Emniyet Müdürü Yüksel Babal, "Simülasyon aracı ile takla atan bir araçta emniyet kemeri kullanan ve kullanmayanların neler yaşadığı gösteriliyor. 'Sloganımız 'emniyet kemeri sevgi bağımız olsun.' Bundan böyle şehir içi ve dışında emniyet kemeri kontrolü yapılacaktır. Takmayanlara ceza yazılacak" diye konuştu.
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selahattin Artantaş ise simülasyonlu uygulamanın çok yararlı olduğunu belirterek Emniyet Müdürü Babal'a teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI