ADANA Emniyet Müdürlüğü'ne çevre kentlerde ele geçirilen ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu konulan çuvalları taşıyan PTT görevlisine, 154 lira trafik cezası kesildi.
Geçen 20 Aralık'ta meydana gelen olayda, kargo görevlisi R.B., kullandığı PTT Kargo yazan sarı minibüsle Emniyet Müdürlüğü'ne, Kriminal Laboratuvarı'na teslim edilmek üzere paket getirdi. Aracını emniyet bahçesine park eden R.B.'nin iddiasına göre kargosunu teslim edip bahçeye indiğinde bir polis müdürü tarafından durdurularak ehliyeti alındı. Daha sonra 'Park etmiş araçların çıkışını engelleyecek şekilde park etmek' ve 'Aracın renginde teknik değişiklik' gerekçesiyle 154 lira ceza kesildi.
Ceza karşısında şoke olan R.B., yıllardır önemli kargoları Emniyet Müdürlüğü'ne getirdiğini ve hep aynı noktaya park ettiğini, bugüne kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadığını söyledi. Aracını bahçe dışına park etmesi söylenen R.B., "Ben çevre kentlerde yakalanan ve değerli kargo olarak belirtilen tabanca ve uyuşturucuları emniyete getiriyorum. Dışarı park etsem bu malzemeleri sırtıma yükleyip emniyete nasıl getireceğim? Bunu anlatamadım. Emniyet için önemli bir hizmeti yerine getiriyorum. Destek beklerken ceza kesildi" diye yakındı.
Aracın özel bir şirkete ait olduğu ve PTT'ye taşeron hizmet verdiği belirlendi.