Balyoz Davası'nda ifade vermedikleri için dosyaları ayrılan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve Ali Göznek'in yargılanmasına devam edildi. Ersöz'ün avukatlarının talebi üzerine mahkeme heyeti, Levent Ersöz'ün sağlık durumunu gözönüne alarak savunmasının önümüzdeki duruşmaya kadar hazırlaması için süre verilmesine karar verdi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde tedavi gören tutuklu sanık Levent Ersöz katılmazken avukatları Celal Ülgen ve Hüseyin Çobanoğlu hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Aytekin Özanlı, tutuklu sanık Levent Ersöz'ün bir önceki duruşmada ara karar gereğince 27 Aralık 2013 günü savunmasının alınması amacıyla İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'ne gidildiği, sanığın sağlık problemleri nedeniyle ayrıntılı savunma yapmak için süre talep ettiğinin görüldüğünü söyledi.

MAHKEME AVUKATLARA SÜRE VERDİ

Ersöz'ün Avukatı Celal Ülgen, "Müvekkilimizin sağlık durumu dikkate alınarak, savunmayı hazırlanmak amacıyla süre verilmesini talep ediyoruz" dedi. Sanık Ali Göznek hakkındaki yakalama emrinin infazının beklenmesine karar veren mahkeme heyeti, Sanık Levent Ersöz'ün sağlık durumu nazara alınarak savunmasının önümüzdeki celseye kadar hazırlaması için süre verilmesine karar vererek duruşmayı 24 Nisan'a erteledi.

Öte yandan Ergenekon Davası'ndan da tutuklu olan ve bu davadan 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz uzun süredir İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde tedavi görüyor.

(BB)