SAMSUN'da emekli subay olan 48 yaşındaki Hüseyin A., baldızının kızı 21 yaşındaki B.Y.'ye yönelik 'cinsel istismar' ve 'hürriyeti tahdit' suçlarından 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Olay 2011 yılının mayıs ayında yapılan şikayetle ortaya çıktı. İddialara göre B.Y., teyzesinin evinde kaldığı bir akşam banyoya girdiğinde sanık Hüseyin A.'nın ardından gelip, göğüslerine ellediğini ileri sürerek ailesiyle birlikte polise gidip şikayetçi oldu. Burada Hüseyin A.'nın kendisini yaklaşık 7 yıldır taciz ettiğini, gördüğü her yerde sarkıntılık yaptığını ileri sürdü. Evlerinde kaldığı bir akşam da herkes uyuduktan sonra su içmeye gittiği sırada Hüseyin A.'nın salonda kendisini yakalayıp oturma odasına götürdüğünü ve burada porno film izlettirip cinsel istismarda bulunduğu ileri süren B.Y., 'Bırakmazsan bağırırım' diyerek elinden kurtulduğunu söyledi.
Şikayet üzerine tutuklanan Hüseyin A., hakkında Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın duruşmalarında suçsuz olduğunu ileri sürdü. Silahlı Kuvvetler'den 2006 yılında emekli olduğunu ve özel bir şirkette çalıştığını belirten sanık, "Kendisine hiçbir şey yapmadım. Eğer böyle bir suç işlediysem beni asın. 7 yıldır kendisini taciz ettiğimi söylüyor. Böyle bir şey olsa benim evime gelip niye kalıyor" dedi.
Düğünlerde B,Y,'nin kendisiyle oynadığını söyleyen Hüseyin A., "İnsan kendisini taciz eden biriyle böyle karşılıklı oynar mı? Suçsuzum ve beraatımı istiyorum" diyerek düğün görüntülerini ve fotoğrafları mahkemeye delil olarak verdi.
Mahkeme heyeti kararında, sanık emekli subay Hüseyin A.'yı, baldızının kızı B.Y.'yi 'cinsel istismar' ve 'hürriyeti tahdit' suçlarından toplam 5 yıl hapis cezasına çarptırdı.