DİSK’e bağlı sendikalardan Emekli-Sen Konak Şubesi yönetici ve üyeleri, özel sağlık kuruluşlarında alınan katkı payı oranının yüzde 200’e çıkarılmasına Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaptıkları eylemle tepki gösterdi. Sendika üyeleri, polikliniklere gelen hastalara seslenip, AK Parti hükümetinin ücretsiz olacağı vaatleri ile halkı kandırıp, sağlık hizmetlerini para karşılığında satılan bir meta haline getirdiğini söyleyerek bildiri dağıttı.
Sabah saatlerinde mesainin başlaması ile birlikte Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi polikliniklerinde toplanan DİSK Emekli-Sen Konak Şubesi yönetici ve üyelerinden oluşan yaklaşık 25 kişilik grup, muayene olmaya gelen ve kuyrukta bekleyen vatandaşlara seslenerek, sağlıkta gelinen nokta hakkında açıklamalar yaptı. Sendika üyeleri, sırada bekleyen hastalara, sağlık hizmetinin parasız verilmesi gerektiğini belirterek, haklarını aramaları çağrısı yaptı.
Tedaviye gelen vatandaşların da destek verdiği eylem sırasında konuşan Emekli-Sen Konak Şube Başkanı İbrahim Yılmaz, Kurban Bayramı öncesinde, hükümetin sağlıktaki katkı paylarını, yüzde 200’lere çıkardığını belirterek, “AKP, hastaların tüm sağlık kuruluşlarından ücretsiz yararlanabileceği vaadi ile halkı kandırmış, sağlık hizmetlerini parayla satılan bir meta haline getirmiştir. Bizlerin sağlığı özel hastane patronlarının kar hırsına kurban edilerek, özel ve vakıf hastanelerinde bıçak parası adı altında alınan ilave ücretler yüzde 90’lardan yüzde 200’lere çıkartılmıştır. AKP’nin yaptığı sağlık reformu değil, bir aldatmaca, bir soygundur. Sağlık kişinin doğal hakkı olup, sosyal devlet bu hakkı vatandaşına ücretsiz ve nitelikli biçimde sunmak zorundadır” dedi.
“KUYRUKLARI KALDIRDIK DİYENLERE YAZIKLAR OLSUN”
Sendika olarak sağlık hizmetlerinin ücretsiz hale getirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Şube Başkanı Yılmaz, “Siz vatandaşlarımızı, paralı ve parası kadar sağlık hizmetlerine mahkum eden bu sisteme karşı mücadele etmeye çağırıyoruz. Bugün burada tedavi olabilmek için ne kadar para ödüyorsunuz? Ay sonunda maaşlarınızı kontrol edin. Maaşlarınızdan ne kadar kesinti yapıldığını biliyor musunuz? Kuyrukları kaldırdık diyenlere yazıklar olsun. Parasız sağlık diyenlere yazıklar olsun. Hani ilaç alırken para ödenmeyecekti?” diye konuştu. Hastanede sıra bekleyen vatandaşlar da kendisine alkışlarla destek verdi.
Eylemlerine hastane kampüsünde 'Parasız sağlık', 'Sağlıkta soyguna son', 'Parasız sağlık, parasız eğitim' sloganları ve alkışlar ile devam eden Emekli-Sen üyeleri, hastane bahçesinde de hastaların dertlerini dinleyerek kendilerine, 'Sağlıkta AKP soygunu' başlıklı basın bildirisini dağıtarak eylemlerine olaysız son verdi.