ESKİŞEHİRLİ emekli öğretmen Selami Yıldırım, 17 Aralık'ta düzenlenen rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında yapılan dinlemelerde küfür ettiği öne sürülen işadamı Mehmet Cengiz hakkında suç duyurusunda bulundu. Yıldırım, savcılığa verdiği dilekçesinde Türk milletine hakaret ettiği iddia ettiği Cengiz'in cezalandırılmasını istedi.
Emekli öğretmen Selami Yıldırım, Eskişehir Cumhuriyet savcılığına dilekçe vererek işadamı Mehmet Cengiz hakkında suç duyurusunda bulundu. Cengiz'in Türk milletine hakaret ettiğini savunan Yıldırım, kendisinin de bu milletin bir ferdi olduğunu belirtti. 2 kişi arasında geçen konuşmanın yasal dinlemeyle kayıt altına alındığını ve daha sonra da bunun internet siteleri ve gazetelerde yayınlandığını ifade eden Selami Yıldırım, Cumhuriyet savcılığına verdiği dilekçesi şöyle:
"Yolsuzluk operasyonu kapsamında hakim kararına istinaden yapılan teknik takipte; iktidardan yüklü miktarda ihale aldıkları sonradan ortaya çıkan iki müteahhidin konuşmaları sırasında; 'Bu milletin ..... koyacağız' denilmek suretiyle Türk milletine hakaret edilmiştir. Ben de bu milletin onurlu bir ferdi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin de vatandaşıyım. Telefon konuşması sırasında ve iki kişi arasında geçen bu konuşma, yasal dinlemede elde edilen kayıtların yayınlanması ile ülkede herkesin duyması sonucunda aleniyet kazanmış ve suç bütün unsurlarıyla oluşmuştur. Bu fakir milletin vergilerinden ödenen kamu harcamalarından aslan payını alıp, dönüp bir de '...... koyacağız' şeklinde galiz biçimde küfür ve hakaret eden bu şahsın hakareti onuruma dokunmuş ve haysiyetimi kırmıştır. Derin üzüntüme sebep olan bu suçu işleyen kişinin bu akıl dışı davranışının ibret vesilesi olmasını sağlayacak bu soruşturma aynı zamanda yargı tarihinde önemli bir örnek olacaktır. Suçun uzlaşma hükümlerine tabi olması dolayısıyla; Milletime ahlaksızca küfür eden bu şüpheli ile uzlaşmayacağımı peşinen bildiriyor ve uygulanmasını da istemiyorum. Yayınlanmak suretiyle aleniyet kazanan 'Bu milletin ..... koyacağız' şeklinde sövmek suretiyle bu milletin şerefli bir mensubu olan şahsıma hakaret eden kişi hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 125'inci maddesine göre cezalandırılması istemiyle kamu davası açılmasını saygılarımla arz ve talep ederim."