SAKARYA Adliyesi'nde yaklaşık 10 yıl Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak görev yaptıktan sonra emekliye ayrılan 63 yaşındaki Mesut Tekin, evinde ölü bulundu. Bir süre önce by- pass ameliyatı geçirdiği belirtilen Tekin'in cesedi, ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Emekli Başsavcı Vekili Mesut Tekin'in telefonlara yanıt vermemesi üzerine endişelenen yakınları, bugün saat 16.00 sıralarında, Erenler İlçesi Bağlar Mahallesi'nde bulunan  sitedeki evine geldi. Yakınları, eve girdiklerinde Tekin'i yatak odasında hareketsiz yatarken buldu. Eve gelen sağlık ekipleri de Tekin'in yaşamını yitirdiğini belirledi.
Eve gelen polis ekipleri inceleme yaparken, nöbetçi Cumhuriyet savcısı, ölümü şüpheli görerek Tekin'in cesedinin, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar verdi.
Sakarya Adliyesi'nde 1998- 2008 yılları arasında görev yapan 2 çocuk babası Mesut   Tekin'in kalp rahatsızlığı bulunduğu ve bir süre önce by-pass ameliyatı geçirdiği belirtildi.

ZT(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)