MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, emekli astsubay  46 yaşındaki Hakan Alp’in, evinde dövülüp bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili 2’si kardeş 4 kişi İzmir’de polis tarafından gözaltına alındı. Muğla polisine teslim edilen şüphelilerden 24 yaşındaki M.G.’nin ilk ifadesinde, internette tanıştığı ve gay olduğunu öne sürdüğü Alp ile birlikte olduğunu, kardeşi 20 yaşındaki M.G. ile de ilişkiye girmek isteyince tartışıp, öldürdüklerini söylediği öğrenildi. Yaşları 18’den küçük olan diğer iki şüphelinin ise İzmir’den iki kardeşle Bodrum’u gezmek için geldikleri, olayla bir ilgilerinin olmadığı iddia edildi.
Yalnız yaşayan emekli astsubay Hakan Alp’ten, iki gündür haber alamayan arkadaşları, merak edip, dün saat 09.00 sıralarında Bitez Beldesi, Bergamut Caddesi’ndeki evine gitti. Zile basmalarına rağmen kapıyı açan olmadı. Bunun üzerine Alp’in Bodrumspor Kulübü Müdürü olan arkadaşı Birol Ahi, çilingir yardımıyla kapıyı açtırıp içeri girdiğinde, yatak odasında yerde kanlar içindeki cesediyle karşılaştı. Ahi’nin haber vermesi üzerine gelen polis ekipleri, yalnız yaşayan Alp’in vücudunda darp, karın ve sırtında 15’in üzerinde bıçak yarası bulunduğunu belirledi. Polisin evde yaptığı incelemede Alp’in cep telefonu, dizüstü bilgisayarı, cüzdanı, beylik tabancası ve 48 V 4255 otomobili bulunamadı.
Polis evde parmak izi incelemesi yaparken, Alp’in kayıp olan cep telefonundan en son, Ordu’nun Ünye İlçesi’nde yaşayan ağabeyi, emekli bankacı Hasan Alp ve Bodrumspor Kulüp Müdürü Birol Ahi ile geçen salı günü akşam saatlerinde mesajlaştığı belirlendi. Alp’in ağabeyine yazdığı mesajda, dinlenmek istediğini, Muğla’da olduğunu belirtip, alışılmışın dışında “geleceğim” yerine kısaca “glcğm” gibi kısaltma kullandığı öğrenildi. Polisin, bilgilerine başvurduğu ağabey Alp ve arkadaşı Ahi, bu tür kısaltmalı mesajlar atmanın Hakan’ın tarzı olmadığını polise bildirip, cinayete kurban gitmiş olabileceğinden şüphelediklerini söyledikleri öğrenildi.
PLAKA TAKİP SİSTEMİ YAKALATTI
Bunun üzerine harekete geçen polis, Alp’in kayıp olan otomobilin plakasını Türkiye genelindeki tüm emniyet müdürlüklerine bildirirken, çevredeki güvenlik kamerası görüntüleri de incelemeye alındı. Polis, ipuçlarını değerlendirirken, Alp’in kayıp olan otomobili dün akşam İzmir’in Eşrafpaşa semtinde olduğu plaka takip sisteminden tespit edildi. Otomobili kullanan M.G. gözaltına alındı. araçta yapılan aramada, öldürülen Alp’in çalınan beylik tabancası ve diğer eşyaları da bulundu.
KARDEŞİYLE DE İLİŞKİYE GİRMEK İSTEYİNCE ÖLDÜRMÜŞLER
M.G.’nin, polisteki ilk sorgusunda suçunu itiraf ettiği belirtildi. M.G.’nin, ifadesinde, “Astsubay Hakan Alp ile internette tanıştık. bizi Bodrum’a davet etti. Kardeşim M.G. (20) ve arkadaşlarımız H.C.Ö. (17) ve A.C.K. (16) ile bir rent a car şirketinden otomobil kiralayıp, Bodrum’a gittik. Bodrum’da iki arkadaşımızdan ayrılıp, kardeşimle birlikte astsubay Alp ile buluşup, Bitez’deki bir restorana yemeğe gittik. Gecenin sonunda Alp’in evine dönüp, burada içki içmeye devam ettik. Gay olduğunu söyleyen Alp ile birlikte oldum. Kendisi kardeşim M.G. ile de birlikte olmak isteyince tartışma çıktı, darp ettik. Mutfaktan aldığım bıçağı çeşitli yerlerine saplayarak, öldürdüm. Ardından silahı, cüzdanı ve bazı eşyaları ile otomobilini de alıp kaçtık. Ardından Alp’in otomobiliyle İzmir’e döndük” dediği öğrenildi.
M.G.’nin anlattıklarından yola çıkan polis, kardeş M.G.’yi, İzmir’in Gaziemir İlçesi’ndeki bir otelde, diğer iki arkadaşlarını ise evlerinde yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan dört şüpheli, işlemlerin ardından Muğla polisine teslim edildi. Zanlılar adliyeye sevk edilmek üzere Bodrum’a götürüldü.