EMEK Partisi Adana İl Başkanı Sevil Aracı Bek, Suriye'deki terörist gruplara silah sevkiyatı yapıldığı iddiasıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile MİT görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.
İl Başkanı Bek, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçede, hükümetin insani yardım adı altında, Suriye'de İslami bir rejim kurmayı hedefleyen gruplara silah ve mühimmat yardımında bulunduğunu öne sürdü. Hükümetin bu konudaki politikasını da eleştiren Bek, "Hükümetin 3 yıldır Suriye'deki savaşı körüklemesi, çetelere silah desteği sunması, ülke içinde bu grupların asker toplamasına izin vermesi, tüm bunlara bağlı olarak Suriye halkına dönük, insanlığa karşı suç işlenmesi bu son TIR olayları ile artık gizlenemez hale gelmiştir. Suriye'deki çetelere silah ve mühimmat göndermek açıkça hukuka aykırıdır. MİT'in sınır dışı operasyon yapmak ve silah sevkiyatı yapmak gibi bir yetkisi bulunmamaktadır" dedi.
İl Başkanı Bek, adliye binası önünde yönetim kurulu üyeleri ve bazı sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte basın açıklaması yaptı.