ADANA'da geçen ay, 27 yaşındaki Çiğdem U. ile kendisini dövdüğü için bıçakladığı erkek arkadaşı 39 yaşındaki Ahmet C. hakkında karşılıklı dava açıldı. Çiğdem U.'nun 'kasten yaralama' suçundan 9 yıla kadar, Ahmet C.'nin ise 'kasten yaralama' suçundan 1.5 yıl, 'tehdit' suçundan da 2 yıla kadar hapsi istendi. Tutuksuz sanıklara daha önce de 'birbirlerine 200 metreden fazla yaklaşmamaları' için mahkeme kararıyla elektronik kelepçe takılmıştı.
Olay, merkez Seyhan İlçesi Çınarlı Mahallesi'nde geçen 23 Şubat'ta meydana geldi. Ahmet C., bir süre önce kendisini terk eden kız arkadaşı Çiğdem U. ile kent merkezinde karşılaştı. Çıkan tartışmanın ardından Ahmet C., iddiaya göre, Çiğdem U.'yu yumrukladı. Yere düşen Çiğdem U.'nun saçından tutarak başını yere vurdu. Çiğdem U. da üzerinde taşıdığı bıçağı çıkararak Ahmet C.'yi yaraladı. Sağ dizinden, sol koltuk altından ve göğsünden aldığı bıçak darbeleriyle yaralanan Ahmet C., yaklaşık 10 adım attıktan sonra yere düştü. Çiğdem U. da aldığı yumruk darbeleri sonucu olduğu yere yığıldı. Yaralılar ambulanslarla kaldırıldıkları hastanede tedavi edildi.
Kendisini dövdüğünü ileri sürdüğü eski sevgilisi Ahmet C.'yi bıçakla yaraladığı öne sürülen Çiğdem U., Cumhuriyet savcısı tarafından serbest bırakıldı. Nöbetçi mahkeme ise Çiğdem U. ve Ahmet C. hakkında adli kontrol uygulanmasına karar verdi. Birbirlerine 200 metreden fazla yaklaşması yasaklanan eski sevgililere, Adana Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde elektronik kelepçe takıldı. Kelepçelerin yanı sıra kendilerine verilen iletişim cihazlarını da yanlarında taşıyacak eski sevgililerin, birbirine 200 metreden fazla yaklaşması halinde merkezden aranarak, bulundukları yeri terk etmeleri istenecek.
DAVA AÇILDI
Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet savcısı, olayla ilgili iddianamesini hazırladı. Adana 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, Çiğdem U. hakkında 'kasten yaralama' suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istendi. Ahmet C.'nin ise 'kasten yaralama' suçundan 1.5 yıla kadar, 'tehdit' suçundan da 2 yıla kadar hapsi talep edildi.
Tutuksuz sanıkların yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

MKA(OA/CK) (FOTOĞRAFLI)