ELAZIĞ'da araç alım satım işlemleri sırasında vatandaşları dolandırdığı belirtilen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 16 kişiden 10'u tutuklandı.
Elazığ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte araç alım satımı sırasında dolandırıcılık yaptığını belirlediği bir suç örgütünü takibe aldı. Yaklaşık 6 süren teknik ve fiziki takip sonucu polisin eş zamanlı düzenlediği operasyonda 16 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin vatandaşlardan aldıkları araç karşılığında belirli bir miktar ödeme yaptıkları ve geri kalan kısmını senet olarak verdikleri belirtildi. Şüphelilerin senetleri ödemediği ve satın aldıkları araçları da peşin para karşlığında başkalarına sattıkları ifade edildi.
Polisteki soruşturmalarının ardından, 'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, örgüte katılmak ve örgüt faaliyeti kapsamında dolandırıcılık eylemleri gerçekleştirmek' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 10'u tutuklandı. 

GY(GG/COŞ)