Şahismail GEZİCİ/ ELAZIĞ, () - ANKARA'da vatani görevini yaparken memleketi Elazığ'a izne gelen 21 yaşındaki gelen Mustafa Kaya, geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi.
Vatani görevini Ankara, TSK Spor Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'nda yapan Mustafa Kaya, izne geldiği memleketi Elazığ'da halasının oğlun Siyament Yıldırım'ın kullandığı 23 LR 153 plakalı otomobil ile geziye çıktı. Gazi Caddesi'nde sürücü Yıldırım'ın bir anlık dalgınlığı ile direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otomobil yol kenarındaki ağaca çarptı. Çarpmanın etkisiyle Mustafa Kaya olay yerinde öldü, sürücü Siyament Yıldırım ise yaralandı.
Mustafa Kaya için Sürsürü Mahallesi Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazına 8'inci Kolordu Komutanlığı Personel Müdürü Albay Selim Alkan, askeri yetkililer ve vatandaşlar katıldı. Askerler tabutu cenaze aracına taşıdığı sırada baba Ahmet Kaya ve yakınları zorlukla ayakta durdu. Kaya'nın tabutuna sarılan yakınları, gözyaşlarına boğuldu. Kaya'nın cenazesi, öğlen vakti cenaze namazının ardından merkeze bağlı Sütlüce Köyü'nde toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI