Şahismail GEZİCİ-Gülbin YILDIZ/ELAZIĞ, ()- ELAZIĞ'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edilldi, ölen Filistinliler için dualar okundu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, 'Gazze-Elazığ Kardeşlik Gecesi' düzenledi. Öğretmenevi önünde toplanan yaklaşık bin kişi, İsrail aleyhine sloganlar atarak, İsrail saldırılarında hayatlarını kaybeden Gazzeliler için dualar okudu.

Protestocular adına konuşan Prof. Dr. Mehmet Şekerci, "Bu onurlu duruşunuzla mazlumlara ve özellikle mazlum Filistin halkına vermiş olduğunuz destekten dolayı hepinizi tebrik ediyorum, sağ olun, var olun. İslam coğrafyasında ve özellikle de Filistin, Gazze'de Müslüman kardeşlerimize bu mübarek günde yapılan zulmü kınıyoruz. Çeçenistan'dan, Doğu Türkistan'dan, Keşmir'den, Filistin'den, Suriye'den , Irak'tan dünyanın her yerindeki Müslüman kardeşlerimize yapılan zulümleri telin ediyoruz. Onları yapanları Allah kahır ismiyle cezalandırsın inşallah" dedi.

CANLI KALKAN ÇAĞRISI

Eylemin İsrail saldırılarını durdurmasına kadar sürdüreceği belirtildi. Bu arada İHH'nın yarın akşam kentte kuracağı platformda Gazze için gönüllü kalkan olmak isteyenlerin kayıtlarının yapılacağı ifade edildi.

FOTOĞRAFLI