ELAZIĞ’da itfaiye aracı olmayan Sivrice İlçesi'nde ve merkez İzzetpaşa Mahallesi'nde çıkan iki ayrı yangın, halk arasında korku ve paniğe yol açtı.
Sivrice İlçesi girişindeki yol kenarında bulunan buğday tarlalarında başlayan yangın kısa sürede çevredeki meyve bahçelerinde sıçradı. İlçe belediyesinde itfaiye aracının bulunmaması üzerine vatandaşlar, Elazığ itfaiyesinden yardım istedi. Elazığ’dan itfaiye ekiplerinin gelmesini bekleyenler, ağaç dalları ile yangını söndürmeye çalıştı. Elazığ'dan gelen itfaiyenin gecikmesi, ilçe halkının tepkisine yol açtı. Sivrice Belediye Başkanı AK Partili Ebubekir Irmak, belediyelerinde itfaiye aracı bulunmadığını ve bu konuda yetkililerden yardım istediğini belirterek, şöyle dedi:
"Bu gün üzücü bir olay ile karşı karşıyayız. Sivrice Belediyesi'nin itfaiyesinin olmayışı, vatandaşların yangını kendi imkanları ile söndürmeye çalışmaları, halimiz bu. İlden yardım istiyoruz. Biraz sitem olacak ama biran önce Sivrice’nin itfaiyeye kavuşmasını istiyoruz. Bu konularda yetkililerden yardım ve destek bekliyorum."
Geç de olsa yangın bölgesine gelen Elazığ itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın, kontrol altına alındı.
İkinci yangın ise Elazığ merkez İzzetpaşa Mahallesi, Tahir Şaşmaz Caddesi üzerinde bulunan ve birkaç apartmanın ortaklaşa kullandıkları kilerde çıktı. Yangın çıkan kilere ulaşmakta zorlanan itafiye ekipleri, uzun süren çalışma sonrası, yangına müdahaleye başladı. Kısa süren çalışma ile yangın kontrol altına alınabildi. Her iki yangınla ilgili başlatılan zarar tespit çalışmaları sürüyor.

FOTOĞRAFLI