Şahismail GEZİCİ / ELAZIĞ, () - ELAZIĞ Fırat Üniversitesi Hastanesi Plastik Cerrahi Servisi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. İhsan Okur, ölen hastasının yakınlarının saldırısına uğradı. Doktorun bacağında kırık meydana gelirken, 3 saldırgan polis tarafından gözaltına alındı.
Bingöl'de trafik kazasında yaralanan 53 yaşındaki Hüsna Çetin, 3 ay önce Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi Plastik Cerrahi Servisi'ne getirilerek yatırıldı. Tedavisi süren kadın dün gece yaşamını yitirdi. Hüsna Çetin'in doktoru Yrd. Doç. Dr. İhsan Okur, bu sabah serviste bir hastasını kontrol sırasında, iddiaya göre ölen kadının yakınlarının saldırısına uğradı. Saldırganlar, iddiaya göre Yrd. Doç. Dr.r Okur'u döverek hastaneden kaçtı. Vücudunun çeşitli yerlerine darbe alan ve sol bacağında kırık meyda gelen Yrd. Doç. Dr. Okur'un şikayeti üzerine saldırganlar polis tarafından yakalandı.
Hastanede tedavi altına alınan Yrd. Doç. Dr. İhsan Okur, vefat eden kadının 2 oğlu ve eşinin saldırısına uğradığını belirterek şunları söyledi:
"Sabah ameliyata girmiştim. Ameliyattan çıktım, bir hastanın bakımını yaparken iki kişi içeri girdi bana saldırdı. Dışarı koridora kaçtım dışarıda bu iki kişinin babası da bana saldırı. Bir hasta odasına girerek kapıyı kapattım. Onlar gidene kadar çıkmadım, daha sonra da acile götürdüler. Çeşitli yerlerimde ufak tefek yaralanmalar var, bacağımda kırık var."
'HASTANIN ÖLÜMÜNDE İHMAL YOK'
Yrd. Doç. Dr. İhsan Okur, hastanın vefatında bir ihmallerinin olmadığını savunarak sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ayrıca ihmal söz konusu ise yasal yollardan haklarını arayabiliriler, Sağlık Bağanlığı'na şikayette bulunabilirler. Böyle bir medeni yol yerine sağlık çalışanlarına saldırı olmaz. Bundan sonra karşıma gelen hastaya nasıl bakacağım. 'Bunun yakınları acaba bana saldırırlar mı' diye düşünmeye başlayacağım artık. Çok üzüldüm gerçekten. Bütün ekip arkadaşlarım ile büyük emek sarf ettiğimiz bir hastanın yakınları tarafından saldırıya uğramam çok üzücü." 
Yrd. Doç. Dr. İhsan Okur'un şikayeti üzerine gözaltına alınan 3 kişiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

ŞG(GG/COŞ) (FOTOĞRAFLI)