SİVAS'ta polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan sürücünün kullandığı otomobil, ekiplerin kapan atması sonucu lastikleri patlatılarak durduruldu. Gözaltına alınan ve 17 yaşında olduğu belirlenen sürücünün, ehliyetinin olmadığı ve alkollü olduğu, bu nedenle kaçtığı belirlendi.
Kent merkezindeki 50'inci Yıl Kavşağı'nda yol kontrolü yapan trafik polislerinin şüphe üzerine 'dur' ihtarında bulunduğu 38 YN 705 plakalı otomobilin sürücüsü hızlanarak kaçmaya başladı. Otomobil şehir içinden geçtikten sonra Erzincan karayoluna çıktı. Hızla ilerleyen otomobil, Kemal Yücetağ yönetimindeki 58 TC 571 çekici, 58 DK 152 plakalı dorsesi bulunan TIR'a da yandan çarptı. Takipteki polisler aracı durdurabilmek için havaya ateş açtı. Otomobil 15 dakikalık kovalamacanın ardından Kılavuz Kavşağı yakınlarında önüne kapan atılıp lastikleri patlatılarak durduruldu. Patlak lastiklerle ilerleyemeyen sürücü ile yanındaki arkadaşı otomobilden inerek kaçmak istedi. Kısa süren takibin ardından polisler 2 kardeşi yakalayarak gözaltına aldı. Araç sürücüsü B.D.'nin ve yanındaki arkadaşı S.C.'nin 17 yaşındaki olduğu belirlendi.
Sağlık kontrolünden geçirilen gençler daha sonra Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Araç sürücüsü ve arkadaşının alkollü olduğu ve sürücü belgesinin olmadığı, bu nedenle kaçtıkları belirlendi. Lastikleri patlayan araç, çekiciyle alınıp Emniyet Müdürlüğü otoparkına götürüldü.

GC(EA/SS) (FOTOĞRAFLI)