İbrahim LALELİ/ANTALYA, () - ANTALYA'da Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanlığı üyeleri, TBMM'ye sunulan MEB yasa tasarısını, 'Hırsız Var' sloganlarının atıldığı bir yürüyüşle protesto etti.
Türk Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Bünyamin Seçme ve sendika üyeleri, 'Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı protesto amacıyla kent merkezindeki Doğu Garajı'ndan Kazım Özalp Caddesi'nde bulunan Kışlahan Oteli'nin önüne kadar yürüdü.
'Sözlü sınav eşittir torpil', 'Alo Antalya bu olanları medyanızda göstermeyin', 'Bakanlığın misyonu öğretmenleri korkutmak değil yetiştirmek olmalıdır' yazılı dövizler taşıyan göstericilere, esnaf ve vatandaşlar da alkışla destek verdi. Yürüyüş boyunca 'Hırsız Var' sloganı atan sendika üyeleri, sendika flamaları ve Türk bayrakları taşıdı.
Basın açıklamasını okuyan Türk Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Bünyamin Seçme, yasa tasarısının eğitimde yaşanan sorunları derinleştireceğini, içinden çıkılmaz bir hale getireceğini söyledi. Seçme, konuşmasında kaydetti:
"17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında ortaya çıkan kirli ilişkiler sonrasında büyük bir panik yaşayan siyasi iktidar, peşpeşe gündeme getirdiği ve geniş halk kesimleri tarafından tepkiyle karşılanan yasal değişikliklerin ardından, eğitim sisteminde büyük bir alt üst oluş yaşanmasına neden olacak olan kanun tasarısıyla eğitimde yaşanan sorunları daha da derinleştirecek. Eğitim sisteminin acil çözüm bekleyen onlarca sorunu olmasına rağmen hükümetin yangından mal kaçırır gibi, üstelik bir torba yasa ile eğitim sisteminde yeni bir alt üst oluşa neden olacak düzenlemeler yapmak istemesi dikkat çekici."
Bu tasarıyla dershanelerin dönüştürülmesi bahanesiyle kamu kaynaklarının özel okullara aktarılmak istendiğini, devlete ait arazi ve okul binalarının özel sektöre ve çeşitli vakıflara devredilmesi ya da kiralanmasının hesaplarının yapıldığını savunan Seçme, "Tasarı ile ayrıca aday öğretmenlere yeni bir sınav getirilmesi, sadece aday öğretmenleri ilgilendiren bir sorun değildir. Bu uygulamanın arkasında eğitimde esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışma uygulamalarının artması ve iş güvencemizin adım adım kaldırılması vardır" diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri davul zurna eşliğinde halay çekti.

İL(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)