ADANA'da 3 eğitim sendikası, TBMM'ye sunulan Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki (MEB) yöneticilerin görev ve atamalarına ilişkin yeni düzenlemelerin yer aldığı "Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasını Dair Kanun Tasarısı'nı skeçle protesto etti.
Bir günlük iş bırakarak okullara gitmeyen Türk Eğitim-Sen, Eğitim Sen ve Eğitim İş Sendikası'na üye yaklaşık bin 500 öğretmen İnönü Parkı'nda toplandı. Davul-zurna eşliğinde halaylar çeken eğitimciler, hükümet aleyhine de uzun süre sloganlar attı. Parkta toplanan eğitimcilerden birkaçı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarına anlatan skeç sundular. Görevden almalar ve MEB Yasa Tasarısı'nın da eleştirildiği skeçte, eğitimciler gözaltına alınma sahnesi de canlandırdı. Daha sonra 5 Ocak Meydanı'na yürümek isteyen gruba, polis 'yürümeyin' uyarısında bulundu. Ancak, öğretmenler, sloganlar eşliğinde 5 Ocak Meydanı'na gitti. Çevredeki binalardan da destek alan eğitimciler, burada bir açıklama yaparak tekrar İnönü Parkı'na yürüdü.
'ÖZÜR DİLERİM, HALT ETTİM'
Bu sırada Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de 5 Ocak Meydanı'na geldi. Eğitimcilerden biri yanlarına gelen Müdür Zeybek'e, "Müdürüm neden geldiniz, biz de zaten gidiyorduk" dedi. Müdür Zeybek de eğitimcinin elini sıkarak, "Özür dilerim, ben bir halt ettim" diyerek gülümsedi ve eylemcilerin İnönü Parkı'na gidişlerini uzaktan izleyip, olay yerinden ayrıldı.
Eğitimciler de İnönü Parkı'ndan dağıldı.

AÖ(BK/AK)(FOTOĞRAFLI)