Yusuf YAVUZ- Mehmet CANDAN/İZMİR, () - İZMİR'de Ege Üniversitesi Kampusu içerisinde bulunan fotoğrafçıdan 2, yakınındaki kafeden de bir kez olmak üzere bir ay içerisinde meydana gelen 3 hırsızlık olayında yaklaşık 25 bin liralık malzeme çalındı. Üniversitenin özel güvenlik görevlilerinin bulunduğunu belirten işyeri sahipleri, kampüs içerisinde bulunan güvenlik kameralarının ise kayıt yapmadığını öğrendiklerini belirterek tepki gösterdi.
Ege Üniversitesi Kampusu'ndaki çarşıda fotoğrafçılık yapan Levent Temel'in işyerine, geçen Nisan ayının son haftasında ve 1 Mayıs'ta, iki kez hırsız girdi. Hırsızlar iki dizüstü bilgisayar, fotoğraf makinesi ve 3 kamera çaldı. İşyerinin yakınında güvenlik kamerası bulunan Temel, 10 bin liralık zarara uğradı. Bu duruma tepki gösteren Levent Temel, "Hırsızlıklardan sonra kendi önlemimizi kendimiz aldık, kapıya demir parmaklık koyduk, güvenlik kameraları taktırdık ve alarm sistemimizi yeniledik. Üniversitenin güvenliği zayıf. Bize olayla ilgili hiçbir kayıt gösterilmedi, hatta 'Kayıt yok' denildi. Ege Üniversitesi Güvenlik Müdürü bize gelip, kendi hatalarının olmadığını, işyerlerimizin güvenlik açısından zayıf olduğunu belirtti. Kampüs içinde bulunan işyerlerimizin kendi sorumluluk alanlarında olmadığını söyledi" dedi.
Aynı çarşıda, geçen 11 Mayıs'ta da bir kafeden hırsızlık yapıldı. Hırsızlık, güvenlik kameralarına da yansıdı. Hırsız kafeye, kapıyı yaklaşık 10 dakika uğraşıp, açarak girdikten sonra oyun konsollarını da 40 dakikalık bir sürede çaldığı kameralarca görüntülendi. Kafenin bulunduğu sokağın girişinde ve çıkışında güvenlik kameraları bulunduğuna dikkat çeken işyeri sahibi Mahsum Özatik, belirli saatten sonra kampüs içinde giriş yasak olmasına rağmen kafe önünden bir otomobilin 01.00- 03.00 saatlerinde 6 defa geçtiğini belirtti. Özatik, "Bizim güvenlik kameralarımızda kapüşonlu bir kişinin saat 04.00 sıralarında kapıyı 10 dakika uğraşarak açtığı görülüyor. Daha sonra hırsız içeri girerek oyun konsollarını yanında getirdiği valize koyduğu görülüyor. Hırsızlığı yapan şahıs 40 dakika içeride kalıyor. Güvenlik kameralarımızda hırsız net bir şekilde görülüyor. Üniversiteye sorduğumuzda, 'Kayıtlar kötü' veya 'Yok' diyerek işin içinden çıkıyorlar. Hırsızlık güvenliğin gözü önünde oluyor ama umurlarında değil. Bizden 8 oyun konsolu, bu konsollara ait 15 joystick ve 8 orijinal CD çalındı. Hırsızlık nedeniyle oyun salonumuzu kapatmak zorunda kaldık. Zararımız 15 bin lira ve bu şekilde de zarara giriyoruz. Bu olayın bir an önce çözülmesini, hırsızın belirlenip yakalanmasını istiyoruz" dedi.

YY,MC(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)