İZMİR’deki Ege Üniversitesi’nin Bornova Kampüsü’nde karşıt görüşlü grupların karşılaşmasını engellemek için önlem alan polis, kendisine taş atan öğrencilere tazyikli suyla müdahale etti. Öğrencilerden bazılarının barikat kurduğu, sapanla taş attığı, araçları ters çevirdiği olayda, maddi zarar meydana geldi.
Bugün öğlen saatlerinde, iddiaya göre, aralarında Ülkü Ocakları üyelerinin de bulunduğu bir grup öğrenci kampüsteki Gıda Mühendisliği Fakültesi önünde toplanıp basın açıkması yapacaklarını söyleyerek yürüyüşe geçti. Edebiyat Fakültesi önünde toplanan karşıt görüşteki öğrencilerle diğer grubun karşılaşmasını istemeyen polis ekipleri, TOMA’larla araya girdi. Yürüyüşlerini kampüs dışına taşıyan grup, Ege Üniversitesi Rektörlüğü’ne kadar gitti, buradaki basın açıklamasının ardından dağıldı. Bu sırada, Edebiyat Fakültesi önünde bekleyişlerini sürdüren sol görüşlü öğrenci grubu ise önlem alan Çevik Kuvvet ekiplerini taşlamaya başladı. Gruptakiler, sapanlarla polislere ve TOMA’lara taş atarken, yola barikat kurdu, bazı park halindeki araçları ters çevirdi, masa ve sandalyeleri de ateşe verdi. Polis, TOMA’larla tazyikli su sıkıp grubu dağıtmaya çalıştı. Bazı öğrencilerin çöp kutusu demirleri ve sopalarla TOMA’lara vurup, zarar vermeye çalıştıkları görüldü.
Arbede, yaklaşık bir saat kampüsün belirli noktalarında sürdü. Olayların yatışmasının ardından öğrenci grubu dağıldı, polis de önlemlerini kampüs dışına taşıdı. Olayda, gözaltı olmadığı bildirildi.
Geçen hafta da, yine karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında bildiri dağıtma yüzünden tartışma yaşanmış, kampüsün güvenlik görevlileri olaya müdahale etmiş, 3 kişi hafif yaralanmıştı.