Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY- Ünsal YÜCEL/EDİRNE, () - GEZİ Parkı eylemleri sırasında başına isabet eden gaz fişeğiyle yaralanan ve 269 gün yoğun bakımda tedavi gördükten sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan için Edirne'de bir araya gelen yaklaşık 200 kişi yürüyüş düzenledi. Sendika ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de destek verdiği yürüyüşte hükümet aleyhine sloganlar atılırken, Berkin Elvan’ın fotoğrafları ve isminin yazılı olduğu dövizler taşındı. Keşan’daki eylemse ise 100 üniversite öğrencisi katıldı.
Edirne Emek ve Meslek Örgütleri Platformu ve DİSK Trakya Bölge Temsilciliği tarafından organize edilen Berkin Elvan yürüyüşü için yaklaşık 200 eylemci belediye binası önünde toplandı. Afişler açıp sloganlarla Çiligirler Caddesinden geçerek trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi’ne kadar yürüyen eylemcilere çevredekilerde de destek oldu. PTT binası önünde hükümeti istifaya davet eden kalabalık Berkin Elvan fotoğraflarının yer aldığı gazete kupürleri ve dövizler açtı. Yaşamını yitiren Elvan için saygı duruşunda bulunan kalabalık daha sonra dağıldı.
KEŞAN’DAKİ EYLEM
Keşan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binası önünde toplanan yaklaşık 100 üniversiteli, ellerinde taşıdıkları pankart ve dövizlerle Berkin için yürüyüşe geçti. Üniversiteli grup, polisin geniş güvenlik önlemi aldığı AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı binası önünde durarak hükümet aleyhine sloganlar attı. Grup daha sonra Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde bir süre oturma eylemi yaptı.
Öğrenciler, 'Berkin Elvan ölümsüzdür, adalet istiyoruz’ yazılı afişi anıt önüne koyarak üzerine ekmek ve karanfil bıraktı. Oturma eyleminin ardından üniversiteli grup Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunduktan sonra dağıldı.
EÖ,ACZ,ÜY(LK/İD) (FOTOĞRAFLI)